Új lemezzel jelentkezett Harcsa Veronika

Csütörtökön mutatja be a PASO-ból és az Eric Sumo Bandből is ismert Harcsa Veronika a napokban megjelent lemezét az A38 Hajón.

A fiatal dzsesszénekesnő zenekarának második,You Don’t Know It’s You című albumát a Smartmusic kiadó gondozza. Míg az első, Japánban is sikeres Speak Low című albumon feldolgozások szerepeltek, az új korongon csak saját szerzemények hallhatóak – a dalok fő szerzője Harcsa Veronika.

A Lemezbe itt hallgathat bele >>

Az Erik Sumo Bandből is ismert énekesnő kvartettjének új lemezén egyaránt vannak könnyebb és melankolikusabb dalok is, de mindegyikben ott vibrál Veronika különleges és magával ragadó hangja és zenésztársai briliáns teljesítménye.


Harcsa Veronika



Az este nyolckor kezdődő koncerten vendégként fellépnek a Transform Quintet tagjai, Ávéd János, Redő Dániel, Gyémánt Bálint, míg az előzenekar a Smárton Trió lesz, amely erre az estére a Hammond orgonán játszó Premecz Mátyással egészül ki.

A koncerten hallható új dalokat a vendégek haza is vihetik: a jegy mellé ugyanis jár egy példány az új lemezből. A jegyek így elővételben 2700, a helyszínen 2900 Ft-ba kerülnek. Akinek esetleg már megvan az új album, a Smartmusic más kiadványaiból válogathat.

Harcsa Veronika 2004. óta a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazztanszékének hallgatója. A 2007-es Budapest Fringe Fesztiválon a Fringe Legjobb Hangja díjat nyerte. Saját jazz zenekara mellett az Erik Sumo Band énekesnője. Szerepel az Off Társulat Fészek és Szomjas vagyok című zenés kortárs táncdarabjaiban. Vendégként szerepelt többek között a Freestyle Chamber Orchestra, a Budapest Jazz Orchestra, a Fugato Orchestra, a Korai Öröm, a Pannonia Allstars Ska Orchestra és a Colorstar zenekarokkal.

Címkék: Magazin