Czink is búcsúzott Melbourne-ben

Az Australian Open selejtezőjében indult három magyar közül az utolsóként állva maradt Czink Melinda is elbúcsúzott a kvalifikáció második körében. Az egyetlen magyar főtáblás, Szávay Ágnes egy orosz hölgy ellen kezd Melbourne-ben.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Czink Melinda a selejtező első körében az ausztrál Trudi Musgrave-et legyőzte, a második fordulóban azonban már vesztesen hagyta el a pályát a világranglistán 123., a kvalifikációban 12. kiemelt magyar hölgy.

Az első szettet rövidítésben ugyan megnyerte a német Sabine Lisickivel (195.) szemben, ugyanakkor a folytatásban már alárendelt szerepet játszott, könnyen megadta magát.

A második játszmát nullára bukta el, és az utolsó, döntő szettben is csak két gém megnyerésére futotta az erejéből. A melbourne-i Grand Slam-viadal selejtezőjében három magyar indult, és közülük Arn Gréta, valamint Nagy Kyra már az első fordulóban elbúcsúzott.

Czink Melinda sem járt szerencsével (wtnphotos.com)


Czink veresége ekképp azt is jelenti, hogy az Australian Open főtábláján egyetlen magyar játékos szerepel, a világranglistán 20. Szávay Ágnes, aki majd Jekatyerina Makarovával találkozik az első fordulóban. A magyar tehetség korábban még nem játszott az orosz hölggyel, aki a 110. helyen áll jelenleg a világranglistán. Az ausztrál nyílt teniszbajnokság főtáblás küzdelmei hétfőn kezdődnek.

Eredmények.

Címkék: tenisz