Felpörgetik az M6-os beruházását

A gazdasági tárca kiírta a közbeszerzési pályázatot az M6-os autópálya Dunaújváros–Szekszárd szakaszának teljes munkálatait magába foglaló koncesszióra – írja a Világgazdaság.

A PPP (a köz- és a magánszféra partnersége) keretében megvalósuló beruházás többéves fizetési kötelezettségvállalásának nettó értéke nem haladhatja meg a 208,3 milliárd forintot.

Ez tartalmazza a beruházás, a 28 éven át tartó üzemeltetés, valamint a rendszeres és az időszakos felújítás költségeit is.

A nyertes feladata lesz az M6-os Dunaújváros–Szekszárd közötti 65,1 kilométeres szakaszának 2×2 forgalmi sávos kiépítése. A projekt 58 műtárgyat (egyebek között hat völgyhidat, két pihenőhelyet, nyolc autópálya-csomópontot) tartalmaz.

Az M6-os egy másik; Szekszárd–Bóly és az M60-as Bóly–Pécs közötti, összesen mintegy 79 kilométeres szakasza, ugyancsak PPP keretében valósul meg. A pályázat nyertese a Mecsek Autópálya Konzorcium Zrt. lett. A projekt nettó jelenértéke 266,1 milliárd forint. Az építkezés a tervek szerint szintén 2010 tavaszán fejeződik be.

Címkék: autó