Kimi és Talma az olvasóink kedvence

Az elmúlt napokban megkérdeztük olvasóinkat, hogy véleményük szerint melyik magyar illetve külföldi sportoló nyújtotta a legemlékezetesebbet 2007-ben. Mind a két szavazáson voltak meglepetések, de a végeredmény egyértelmű volt.

Tanakodtunk egy ideig a szerkesztőségen belül, hogy a külföldi sportoló kategóriában az F1 világbajnok Kimi Räikkönent vagy a második helyen záró újonc Lewis Hamiltont jelöljük. Végül a finn Icemanre esett a választásunk, és ezzel nem tévedtünk nagyot. Räikkönen végül óriási fölénnyel végzett az élen, a második helyre szorítva a tavalyi voksolás első helyezettjét, az idén is remeklő Roger Federert.

A magyarok esetében már előre borítékoltuk volna az eredményt, de azért minket is meglepett, hogy végül mekkora fölénnyel végzett az élen az első magyar gyorsasági motoros világbajnok. Talmácsi Gáborra szavazott az olvasóinknak több mint a fele. A második helyen viszont nem a hihetetlen szezont produkáló Szávay Ágnes, hanem a melbourne-i vébén leszereplő, de decemberben a rövidpályás Eb-n javító Cseh László végzett.


Nemcsak nálunk a legjobbak (MTI)


Michael Phelps és a világ úszóelitje alaposan lehagyott minket a világbajnokságon, ahol Cseh szerezte az egyetlen érmünket. A helyzet azonban mégsem annyira kétségbeejtő a magyar sikersportágban, hiszen debreceni kontinensbajnokságon már 9 medál volt a termés.

Erdei Zsolt verhető ellenfeleket kapott 2007-ben, de még így is felfért a listánkra, ahol végül a negyedik lett. Kovács Katalin meglepetésre csak az ötödik helyen zárt. A kajakkirálynő négy év szünet után szállt vízre egyesben világversenyen, és megszerezte 22. és 23. vébéaranyát – a Janics-ügy után.

A listáról sokan hiányolták a kerékpáros Bodrogi Lászlót, aki első magyarként szerzett érmet világversenyen, vagy éppen Hajnal Tamást. A Bundesligában játszó futballista a válogatottban is remekül teljesített, klubjában pedig az őszi szezon legjobbja volt.

Év külföldi sportolója:
Kimi Räikkönen 46,5 százalék
Roger Federer 21,7 százalék
Kaká 16,8 százalék
Tom Brady 6,1 százalék
Casey Stoner 4,7 százalék
Más, elmondom a Bemondóban 4,2 százalék
Szavazók száma: 1842

Év magyar sportolója:
Talmácsi Gábor 52,5 százalék
Cseh László 17,9 százalék
Szávay Ágnes 15,5 százalék
Erdei Zsolt 6,8 százalék
Kovács Katalin 6,1 százalék
Más, elmondom a Bemondóban 1,2 százalék
Szavazók száma: 7086

Címkék: autó-motor