Premier League: ismét győzött az Arsenal

Sorozatban huszadik meccsén volt képtelen megverni a listavezető Ágyúsokat a Tottenham Hotspur együttese. Arsene Wenger legényei némi szerencsével nyertek 2-1-re, miután döntetlen állásnál a vendégeknél Robbie Keane kihagyott egy tizenegyest. A Liverpool két bukta után simán győzött.

London legnagyobb presztízsű rangadójával kezdődött a Premier League 18. fordulója: a listavezető Arsenal a Tottenhamet fogadta. A két csapat szereplését tekintve a listavezető Ágyúsok voltak az esélyesebbek, ráadásul mindenképpen győzniük kellett, ha első helyről akartak nekivágni az ünnepek közötti Angliában szokásos nagy menetelésnek. Az Ágyúsok végül, ha nagy nehezen is, de otthon tartották a három pontot.

Lassan lendültek bele az Ágyúsok

Az első félidőre nem érdemes sok szót vesztegetni. Az első percekben az Arsenal okozott ugyan némi riadalmat a Tottenham kapuja előtt, de a vendégvédelem gyorsan összeszedte magát. Az Ágyúsoknál érthetetlen módon nyoma sem volt a rájuk oly jellemző biztos labdatartásra, rövidpasszos játékra – Fabregas és Hleb elszórta a labdákat, elől pedig Adebayor nem sok vizet zavart.


Tíz másodperce volt a pályán Bendtner, amikor gólt fejelt (MTI/AP)


Az öltözőben Arsene Wenger alaposan lehordhatta fiatal csapatát, hiszen az újrakezdés után alig három perccel már a vendégek kapujában táncolt a labda. Rosickyvel játszott össze Fabregas, majd a spanyol a visszakapott labdát sarokkal tette Adebayor elé, aki kilőtte a hosszú sarkot – szépségdíjas találatnak tapsolhatott az Emirates közönsége.

Bendtner a csodacsere

A bekapott gól nem sokkolta a Tottenhamet, percekkel később Robbie Keane fejese a kapufán csattant. A hazai előny azonban így sem tartott sokáig, hiszen egy újabb szenzációs találattal máris 1-1 lett az állás. Keane ebben a támadásban is főszerepet vállalt, sarokkal hozta játékba a Manchester United kiszemeltjét, Berbatovot, aki éles szögből bevette Almunia kapuját.

Percekkel később meg is fordíthatta a meccset a Tottenham, de a bolgár támadó buktatásáért megítélt büntetőt Keane elhibázta. A hazai rajongók még mindig a tizenegyest hárító Almuniát ünnepelték, amikor a csereként beküldött Bendtner ismét megszerezte a vezetést az Arsenalnak. A 19 éves dán idegenlégiós a 74. percben lépett pályára, majd másodpercekkel később Fabregas szögletét közvetlen közelről a hálóba bólintotta.

A folytatásban biztosan megőrizték a vezetést a hazaiak, és megtartották a három pontot. Az Arsenal biztosan a tabella élén marad, hiszen jelenleg négy ponttal vezet a vasárnap az Evertont fogadó Manchester Uniteddel szemben.

Simán nyert a Liverpool

Két vereség után győzött Rafael Benitez együttese: a BL-finalista a múlt hétvégén a Manchester Unitedtől kapott ki hazai pályán, majd a Ligakupában szenvedett vereséget a Chelseatől. A 18. bajnoki fordulóban sokkal könnyebb dolga volt a Liverpoolnak, annak ellenére, hogy a Portsmouth csak két hellyel áll mögötte a tabellán.

Negyedóra elteltével már kettővel mentek Gerrardék. A sorozatban hat bajnokin győzedelmes vendégek a fordulás után faragtak a hátrányból, de ezután a nyáron érkezett Fernando Torres percei következtek: a spanyol duplájával simán hozta a meccset a Pool.

Premier League, 18. forduló:
Arsenal-Tottenham Hotspur 2-1
Gól:
Adebayor (48.), Bendtner (75.), illetve Berbatov (66.)

Aston Villa-Manchester City 1-1
Gól:
Carew (14.), illetve Bianchi (11.)

Bolton Wanderers-Birmingham City 3-0
Gól:
Diouf (72.), Anelka (78., 90.)

Fulham-Wigan Athletic 1-1
Gól:
Dempsey (78.), illetve M. Bent (70.)

FC Liverpool-Portsmouth 4-1
Gól:
Benayoun (13.), Distin (16.-öngól), Torres (67., 85.), illetve Mwaruwari (57.)

Middlesbrough-West Ham United 1-2
Gól:
Wheater (40.), illetve Ashton (44.), Parker (90.)

Reading-Sunderland 2-1
Gól:
Ingimarsson (69.), Hunt (90.), illetve Chopra (82. 11-esből)

Vasárnapi meccsek:
Manchester United-Everton 13
Newcastle United-Derby County 15
Blackburn Rovers-Chelsea 17:10

Címkék: foci