Kiesett a Liverpool a Ligakupából

Négy napon belül a második vereségét szenvedte el Rafael Benitez együttese. A bajnokságban a címvédő Manchester Unitedtól kaptak ki egy szerencsétlen góllal vasárnap, szerda este pedig a Ligakupa negyeddöntőjében egy másik nagyágyú, a Chelsea bizonyult jobbnak.

A két együttes közül szemmel a londoniak vették komolyabban az összecsapást, hiszen a kezdőben többek között Cech, Carvalho, Essien, Lampard, Mikel, Sevcsenko és Kalou, azaz számos alapember kapott helyet. A másik oldalon Rafael Benitez több sztárját is pihentette. Érdemes végigböngészni a Pool kezdőcsapatát: Itandje, Arbeloa, Carragher, Hobbs, Aurelio, Sissoko, Lucas, Alonso (El Zhar 60), Voronin, Crouch, Babel (Benayoun 73).

A mérkőzés első félideje az előjelek ellenére kiegyenlített küzdelmet hozott, mind a két oldalon két-két ígéretes helyzetet jegyezhettünk fel. A Chelseanél Kalou lövését szenzációsan védte a fiatal Itandje, aki Lampard lábáról is leszedte a labdát a 25. percben. Az Arsenal elleni bajnokin még bakizó Petr Cech kapuja előtt Babel totojázott el egy helyzetet, majd Lucas lövését fogta a cseh portás.

A fordulás után is elsősorban a védekezésre törekedett Benitez csapata, a taktika azonban megbosszulta magát, mert az 59. percben Carragher lábán megpattant Lampard lövése, amely így védhetetlenül csapódott a hálóba. A vendégeknél ráadásul Peter Crouch pillanatokkal később, egy teljesen indokolatlan és értelmetlen belemenés után azonnal pirosat kapott.




Ezzel el is dőlt a Ligakupa utolsó negyeddöntője, a hajrá perceiben a végső kegyelemdöfést Sevcsenko adta meg. A kiírás elődöntőjében a Chelsea az Evertonnal játszik, míg a másik ágon, akárcsak tavaly az Arsenal és a Tottenham csap össze. A mérkőzéseket január 7. és 21. között rendezik meg.

Angol Ligakupa, negyeddöntő:
Chelsea-FC Liverpool 2-0
Gól:
Lampard (59.), Sevcsenko (90.)
Piros lap: Crouch (60.)

Korábbi meccsek:
Manchester City-Tottenham Hotspur 0-2
Blackburn Rovers-Arsenal 2-3 h.u.
West Ham United-Everton 1-2

Címkék: foci