Wenger: négyen versenyben a bajnoki címért (videó)

Az Arsenal és a Manchester United volt a hétvégi bajnoki forduló nyertese Angliában. Az Ágyúsok trénere szerint még semmi nem dőlt el, Sir Alex Ferguson pedig úgy gondolja, hogy december végére egyértelműen kiderül, hogy kik lesznek versenyben a bajnoki címért.

A Premier League 17. fordulójában a Liverpool 0-1-ás vereséget szenvedett hazai pályán a Manchester Unitedtől, az Arsenal pedig az Emirates stadionban győzte le ugyanilyen arányban a Chelsea együttesét. A győzelmükkel az Ágyúsok (40 pont) továbbra is a tabella első helyén állnak, de a címvédő manchesteriek lemaradása mindössze egy pont.

Vesztesek és győztesek

A két vasárnapi vesztes hátránya már jelentősebb: az ötödik helyen tanyázó Liverpool 16 meccsen 30 pontot gyűjtött, míg a Chelsea 17 meccsen szerzett 34 pontjával a harmadik. A nagy négyes hegemóniáját csak a Manchester City (17 meccs/33 pont) töri meg, Sven-Göran Erikssonék a remek hazai mérlegüknek köszönhetően megelőzik a BL-finalistát.



Lesérült Terry

Vasárnap elszenvedett sérülése nyomán hat hét pihenőre kényszerül John Terry, a Chelsea labdarúgócsapatának válogatott védője. A játékos a vasárnapi, Arsenal elleni rangadó első félidejében ütközött Emmanuel Eboue-vel, s a hétfői diagnózis szerint a jobb lábfejében eltörött három csont. Terry éppen a közelmúltban épült fel térdsérüléséből, amely miatt hét mérkőzést ki kellett hagynia és nem léphetett pályára az angolok – végül sikertelen – Eb-selejtezős sorozatának hajrájában sem.

A Chelsea és a Pool komolyabb hátránya ellenére Arsene Wenger úgy gondolja, hogy még mind a négy együttes jó eséllyel pályázik a bajnoki címre. „Semmi nem dőlt még el, az viszont tény, hogy jelenleg az Arsenal és a MU nyújtja a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt” – nyilatkozta a francia mester, akinek a csapata 2004 óta először diadalmaskodott a Chelsea ellen.

„A Pool sok pontot hullajtott el hazai pályán, de a véleményem szerint még képesek visszakapaszkodni az élcsoportba. A Chelseat sem szabad leírni, ők is bebizonyították, hogy bárkivel felveszik a versenyt” – tette hozzá Wenger, akinek a csapata a múlt héten a Middlesbrough ellen elveszítette idénybeli veretlenségét. „Gratulálok a csapatomnak, hiszen a vereség után egy nagycsapat ellen remekül helyt álltak.”

Grant: pontot érdemeltünk volna

A londoni kékek mestere, a Mourinho posztját átvevő Avram Grant is úgy gondolja, hogy a végelszámolásnál ott lehetnek a tabella élén. Az izraeli mester irányítása alatt 16 meccsen maradt veretlen a Chelsea, az Arsenal ellen azonban megszakadt a sorozat. „Hat pontot még be tudunk hozni, ehhez azonban folyamatosan javítani kell a játékunkon” – mondta a tréner, aki szerint az Arsenal ellen legalább egy pontot érdemelt volna a csapata: „A második félidőben számos helyzetünk volt, a befejezésekkel azonban nem volt szerencsénk.”

Sir Alex Ferguson is érthetően elégedetten értékelt, miután egy szerencsés Tevez-góllal a MU a félelmetes Anfield Roadon múlta felül a Liverpool együttesét. „A december mindig is kritikus hónap, az a csapat, amely január elsején az elsők között lesz, az a tapasztalatok alapján bízhat a bajnoki címben. Hogy idén ki lesz az első, azt egyelőre nagyon nehéz megjósolni, a véleményem szerint az idei szezont a vasárnapihoz hasonló rangadók döntik majd el a nagycsapatok között” – nyilatkozta a 61 éves mester.



A Liverpool kispadján ülő spanyol kollegája a vasárnapi vereségét követően megbeszéléseket folytatott a klub két amerikai tulajdonosával. Részletek nem szivárogtak ki, Rafael Benitez később csak annyit mondott, hogy rengeteg témát érintettek, és a résztvevőknek ugyanaz a cél lebeg a szemük előtt: legyen minél sikeresebb az egyesület.

A kapu előtt csődöt mondott a Pool

A Manchester elleni meccsel kapcsolatban csapata gyenge helyzetkihasználásában látta a vereség okát a szakember. „Nekünk is lett volna alkalmunk gólszerzésre, de MU-val ellentétben elpuskáztuk őket. A második félidőben remekül védekeztek, és veszélyesen kontráztak, de így is volt 2-3 komoly helyzetünk. Sajnos újra bebizonyosodott, hogy egy ilyen kaliberű ellenféllel szemben nem szórakozhatjuk el a ziccereinket.”

Címkék: foci