Elkelt Grönholm helye a Fordnál

A finn Jari-Matti Latvala foglalja el a világbajnoki másodikként visszavonult honfitársa, Marcus Grönholm helyét a Ford ralis csapatában.

A 22 éves pilóta az elmúlt szezonban egy privát csapatnál, a Stobart Fordnál versenyzett. A következő szezonban viszont már gyári istállónál az ugyancsak finn, vb-harmadik Mikko Hirvonen lesz a társa. Az angol csapat közleménye szerint Hirvonen lesz az első számú pilóta.

„Az elmúlt szezonban szinte versenyről versenyre fejlődött, és a véleményem szerint a mezőny legígéretesebb fiatal tehetsége” – mondta Malcolm Wilson, az istálló első embere Latvaláról, aki a két hete befejeződött 2007-es idényt a nyolcadik helyen zárta.


Legjobb eredménye egy harmadik hely az Ír-ralin (rallisport.net)


„A szezon második felében nyújtott produkciójának köszönhetően ő volt az első számú jelöltünk a megüresedő helyre. Marcus és Mikko remekül összedolgozott, és a reményeim szerint Jari-Matti is könnyen beilleszkedik a csapatba” – tette hozzá Wilson.

A Ford ugyan megnyerte a konstruktőri világbajnokságot, de egyéniben a címvédő Sebastien Loeb az utolsó versenyeken még megelőzte a szezon nagy részében élen álló Grönholmot. A 39 éves finn kétszeres világbajnokként (2000, 2002) köszönt el a sorozattól, amelynek következő szezonja január 24-én rajtol el Monte-Carlóban.

Címkék: autó-motor