Bundesliga: pontazonosság az élen

A vendég Bayer Leverkusent alaposan elpáholó Werder Bremen pontszámban ugyan beérte a Bayern Münchent, de a bajorok egy újabb gól nélküli döntetlennel, jobb gólkülönbségüknek hála így is a tabella élén telelhetnek a német bajnokságban.

Kapcsolódó linkek


nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A bajorok szombaton a berlini Olimpiai Stadionban, a legutóbbi három meccsét elveszítő Hertha otthonában léptek pályára.

A hazaiak a biztonságos védekezésre és a kontrákra építettek, így az első félidő Bayern-fölénnyel telt, de gól nem született. A szünet után sem, holott harcmodort váltott a Hertha, bátrabban futballozott, s Gilberto, majd Dárdai Pál lövésénél is nagyot kellett nyújtózkodnia az eltiltott Kahnt helyettesítő Rensingnek.


A magyar középpályás 89 percet töltött a pályán, és a mezőny egyik legjobbja volt. A második félidő derekán magához tért a Bayern, de képtelen volt begyömöszölni a labdát kapuba, dacára annak, hogy a végére még el is fáradt a derekasan küzdő Hertha együttese.

A Bayern sorozatban másodszor játszott gól nélküli döntetlent a bajnokságban, mégis a tabella élén telelhet, jobb gólkülönbségével előzi meg Leverkusent hazai pályán kiütő Werder Brement.


Nem hatott a fenyegetés, a Werder simán nyert (AP)


A brémaiak 0-1-ről álltak talpra. Egy kipattanó a labdát a hálóba pofozó, egy év után újra eredményes Klasnic révén egyenlítettek, majd a szünet után sorra lőtték a gólokat. Előbb Diego küldte a jobb alsó sarokba az elé kerülő labdát, ezt követően egy remek kiugratás után Fritz lőtt ugyanoda. A veseátültetésen átesett Klasnic duplázni is tudott, az ellenfél védőjétől visszakapott labdát helyezte a hálóba, végül egy tetszetős akció végén még Rosenberg is feliratkozott az eredményjelzőre. Átellenben Kiessling gólja csak szépségtapasz volt.

A Hajnal Tamást végig a soraiban tudó Karlsruhe egy utolsó percben kapott góllal döntetlent ért el a vendég Hamburggal szemben; a VfB Stuttgart kilenc emberre fogyatkozva szenvedett vereséget a Bielefeld otthonában; az előző körben kiütéses győzelmet arató Dortmund pedig méretes pofont kapott a Wolfsburg vendégeként.

Bundesliga, 17. forduló:
Arminia Bielefeld-VfB Stuttgart 2-0 (0-0)
Gól:
Kamper (79.), Wichniarek (92.)
Kiállítva: Pardo (73.), Osorio (86., mindkettő Stuttgart)

Hertha BSC-Bayern München 0-0

Karlsruhe-Hamburger SV 1-1 (0-0)
Gól:
Timm (46.), ill. Olic (91.)

Schalke 04-1. FC Nürnberg 2-1 (2-0)
Gól:
Asamoah (14.), Engelhardt (35., öngól), ill. Hariszteasz (55.)

Werder Bremen-Bayer Leverkusen 5-2 (1-1)
Gól:
Klasnic (30., 63.), Diego (50.), Fritz (57.), Rosenberg (69.), ill. Barnetta (6.), Kiessling (76.)

VfL Wolfsburg-Borussia Dortmund 4-0 (2-0)
Gól:
Schäfer (8.), Ricardo Costa (11.), Gentner (59.), Dzeko (78.)

Pénteki meccs:
Energie Cottbus-Hannover 5-1

Vasárnapi meccsek:
Duisburg-Eintracht Frankfurt 0-1
Hansa Rostock-VfL Bochum 2-0

Címkék: foci