Még ma kinevezik az új angol kapitányt

A BBC információi szerint a mai nap bejelentik, hogy Fabio Capello irányítja a jövőben az angol labdarúgó válogatottat. Az olasz szakembernek a FA vezetői 2010-ig szóló szerződést kínáltak, évi 4 millió angol fontos fizetéssel.

A 61 éves olasz tréner ügyében koradélután születhet meg a végleges döntés, és várhatóan még ma hivatalosan is bejelentik, hogy ő lesz Steve McClaren utódja. Azt még egyelőre nem tudni, hogy kik lesznek Capello segítői, de feltételezhetően Alan Shearer vagy Stuart Pierce helyet kap a szakmai stábban.

“Szeretném megerősíteni, hogy megkezdődtek a tárgyalások Fabio Capello, valamint Sir Trevor Brooking és Brian Barwick között” – közölte még szerdán Adrian Bevington. A nap folyamán az FA szóvivője bejelentette, hogy remekül alakultak a megbeszélések.

Mourinho kiszállt

McClaren menesztését követően sokáig úgy tűnt, hogy Jose Mourinho lesz a befutó, de a Chelsea egykori trénere néhány napja jelezte, hogy nem érdekli a feladat. Az olasz válogatottal világbajnokságot nyerő Marcello Lippi is a jelöltek között volt, akárcsak Capello, aki külön jelezte, hogy elfogadná a felkérést.

A Real Madridtól a bajnoki arany ellenére nyáron elküldött olasz szakember kinevezését támogatta Sir Alex Ferguson, Arsene Wenger, Gianfranco Zola és Clarence Seedorf. “Az egyik legnagyobb erénye, hogy minden játékosból képes kihozni a legjobbat” – mondta a holland középpályás, aki a Realnál Capello alatt dolgozott.

Példátlan sikerek

“Nagyon pontos elképzelései vannak arról, hogy az egyes játékosoktól mit szeretne. Csak azok szerepelhetnek a csapatában, akik 100 százalékig elkötelezettek. A nagy sztárokkal is remekül bánik, azt hiszem az angol kispadon is kítűnő munkát fog végezni” – ömlengett egykori edzőjéről Seedorf.

Capello eredményei valóban magukért beszélnek: edzői karrierje 16 éve kezdődött, ez idő alatt kilencszer nyert bajnokságot, és mind a négy klubjával – AC Milan, Real Madrid, AS Roma és Juventus – nyert valamilyen érmet. A Bajnokok Ligájában pedig 1994-ben ért fel a csúcsra a Milannal.

Címkék: foci