Manchesterben folytathatja Jens Lehmann

Nincsen állandó helye a kezdőben az Arsenal kapusának, és ezért veszélybe kerülhet a szereplése a nyári Európa-bajnokságon. A Bundesliga több csapata is hívja haza Lehmannt, ő azonban szívesebben maradna a szigetországban.

A szerda esti Bajnokok Ligája mérkőzésen ugyan a német válogatott elsőszámú portása őrizte a londoni alakulat kapuját, de ettől függetlenül továbbra is csak a második számú kapusnak számít a spanyol Manuel Almunia mögött. „Már három hete megbeszéltük, hogy ma este ő áll a kapuban, de nem tudom garantálni, hogy maradni fog” – mondta Arsene Wenger a Steaua elleni 2-1-re megnyert találkozó lefújása után.

Játszania kell

A német válogatott szövetségi kapitánya jelezte a 2008-as Eb-vel kapcsolatban, hogy csak azok számíthatnak biztos helyre a keretben, akik klubjaikban rendszeresen szerepelnek. Ez nem mondható el Lehmannról, akit még szeptemberben megelőzött a házon belüli rangsorban Almunia.

„Nem tudom még, hogy alakul a jövőm, de jelenleg úgy tűnik, hogy 2008 nyaráig maradok Londonban, akkor is, ha nem játszok a csapatban” – nyilatkozta a Zeit című lapnak Lehmann. A döntését nem befolyásolja Joachim Löw ultimátuma sem.

Manchesteri jövő?

Angol lapjelentések szerint a Manchester Citynél nincsenek megelégedve a két fiatal portás – Kasper Schmeichel és Joe Hart – teljesítményével, és elképzelhető, hogy kölcsönben már januárban megpróbálják leigazolni Lehmannt. A Bundesligában vitézkedő VfL Wolfsburg is szívesen vinné a rutinos játékost, de a német válogatott második számú hálóőrét, Timo Hildebrandot is kinézték maguknak.

Lehmannhoz hasonlóan Hildebrand sem tudta megvetni a lábát a Valenciánál, az utóbbi hetekben alig-alig kapott lehetőséget. A Stuttgart egykori játékosának azonban esze ágában sincsen visszatérni a Bundesligába: „Nem szerződöm a Wolfsburghoz. Szeretném itt a Valenciánál megtalálni a helyemet.”

Címkék: foci