Fisichella tesztelést is vállalna

A Renault-tól ejtett Giancarlo Fisichella tesztpilótai állást is elfogadna egy élcsapatnál, ha nem ülhet be a Force Indiához versenyezni.

Az olasz Autosprintnek adott interjújában Giancarlo Fisichella a Renault-tól való kirúgásáról és a jövőjével kapcsolatos terveiről beszélt. Az olasz pilóta elmondta, hogy csalódott, amiért a francia csapat ejtette.

“Több megfontolást vártam a Renault-tól. Három éven keresztül segítettem győzelmekhez a csapatot. Ennek ellenére nem érzem visszalépésnek a Force Indiát, inkább a karrierem egy új szakaszaként látom. Azt hiszem, még mindig helyet érdemlek az F1-ben” – magyarázta az olasz versenyző.


Ha nem jön be a Force India, a tesztelés is jó (vezess.hu)


A 34 éves pilóta azt is elmondta, hogy ha a Force Indiánál nem sikerül a versenyzői ülésbe jutnia, nyitott lesz más ajánlatokra is, akár tesztelést is vállal, de kizárólag élcsapatnál: “A célom, hogy a Force Indiánál versenyezzek. Úgy tűnhet, hogy nem valami jó az utolsó helyekért küzdeni, de én hiszek a csapat potenciáljában. Nekem azt mondták, hogy egy tapasztalt versenyzőt szeretnének Sutil mellé, hát én készen állok. Karácsonyra kiderül.”

“Ha ez nem jön össze, fontolóra vennék tesztpilótai ajánlatokat is. Persze attól is függne, hogy ki teszi az ajánlatot. Az élcsapatoknál van még szabad hely” – vázolta fel a jövőrs vonatkozó terveit az olasz versenyző.

Címkék: autó-motor