Csúcsfogyasztó: zene az egész testnek

A zenét lehet hallgatni, szeretni, imádni és rajongani érte. Akiknek az otthoni hifi vagy netán még az 5.1-es házimozi-hangzás is kevés lenne, azok most szó szerint belefekhetnek a zenébe. A zenehallgatás egészen új élményét kínálja a Sonic Bed névre keresztelt „zeneágy", melyben pihenve az egész testet érik a hanghullámok. A basszus szó szerint a csontodig hatol.

Korábbi darabok a Csúcsfogyasztóban:


Világító napelemes sídzseki
Aranyozott gyorséttermi kokainkanál
Forma–1 két keréken

A „zeneágy” semmilyen tekintetben nem általános fekvőhely. Az ágy mérete lehetővé teszi, hogy akár hárman (kicsit szorosabban talán négyen) is egyszerre hallgassanak bármit a kemény rocktól Beethovenig. „A zene így közösségi élmény lehet” – mondja az első zeneágy megalkotója, Kaffe Matthews.




Az ágy önmagában nem csupán egy óriási hangszóró, hanem hangszer is egyben. Különleges adottságaiból fakadóan a tizenkét független hangforrással ellátott ágyra külön zenét is lehet írni.




A kezdeményezés nemzetközi projekt is egyben. A cél, hogy az ágy 12 hangszórójának mintájára 12 különböző városban legyen egy ilyen ágy. A helyi változatok az adott ország jellegzetes anyagaival és helyi alkotógárdával készülnek majd. Az eredeti Londonban készült el, de már Tajpejnek és Sanghajnak is van sajátja. Kereskedelmi forgalomba egyenlőre nem kerül.




A Londoni projekt honlapja


Kövesse nyomon Csúcsfogyasztó rovatunkban a high-end fogyasztói ipar és tárgykultúra peremvidékének fejlődését! Csúcsfogyasztó rovat – a címlap alján!

Címkék: Magazin