Wengeréket is meg lehet verni

Nincsen már veretlen csapat az angol labdarúgó bajnokságban, miután a Liverpool szombati veresége után Middlesbrough otthonában az Arsenal is kikapott. A londoni együttes ezzel együtt is megőrizte első helyét a tabellán.

Az idei szezonban sem a hazai pontvadászatban, sem a nemzetközi porondon nem kapott ki még Arsene Wenger együttese, vasárnap délután azonban megszakadt a sorozat. A londoniaknál számos kulcsember (Van Persie, Hleb, Fabregas, Flamini) hiányzott sérülés miatt a csapatból.

A mérkőzés esélyesének azonban még így is az Arsenal számított, hiszen ellenfele a forduló előtt kieső helyen tanyázott. Feltehetően a Middlesbrough drukkereit is meglepte, hogy milyen jól kezdett a hazai csapat, és a negyedik percben némi szerencsével már meg is szerezték a vezetést: Toure buktatta a tizenhatoson belül az ex-arsenalos Aliadiere-t. A büntetőhöz ugyan hozzáért Manuel Almunia, de a precíz lövést nem tudta hárítani.


Wenger arcára van írva az eredmény (PA)


A folytatásban sem hagyta érvényesülni a kétségkívül erősebb ellenfelét a Boro, amely kőkeményen védekezett, és támadásban is veszélyesebb volt. Az Ágyúsok néhány napon belül két kemény bajnokit játszottak (Aston Villa és Newcastle), és a két ellenfél akkor volt a legveszélyesebb, amikor letámadták az Arsenal játékosait. A Boro is ezt a taktikát választotta, és a fordulás után is biztosan kézben tartották a meccset.

Sorozatban dolgozták ki a helyzeteiket a hazaiak, a közönségnek azonban egészen a 72. percig kellett várnia az újabb találatra. O’Neil bombáját Almunia még ki tudta ütni, de a labda pont Tuncay elé pattant, aki közelről bebiztosította a Middlesbrough sikerét. A második bekapott gól után feladta fejben az Arsenal, Rosicky az utolsó percben még betalált, de ez a lényegen semmit nem változtatott.

Kisebb hullámvölgybe került az Arsenal, amely a bajnokságban az utóbbi három meccsen megszerezhető 9 pontból csak négyet zsebelt be. Arsene Wenger csapata egy ponttal vezet a tabellán, ráadásul most már ugyanannyi meccsük van, mint a címvédő Manchester Unitednek.

Premier League, 16. forduló:
Bolton Wanderers-Wigan Athletic 4-1
Gól:
Scharner (3., öngól), Nolan (37.), Davies (70.), Anelka (89.), illetve Landzaat (14.)

Tottenham Hotspur-Manchester City 2-1
Gól:
Chimbonda (45.), Defoe (83.), illetve Bianchi (61.)
Kiállítva: Ireland (82., Manchester)

Middlesbrough-Arsenal 2-1
Gól:
Downing (4., 11-esből), Tuncay (72.), illetve Rosicky (90.)

Blackburn Rovers-West Ham United 0-1
Gól:
Ashton (52.)

Szombati meccsek:

Reading-FC Liverpool 3-1
Manchester United-Derby County 4-1
Chelsea-Sunderland 2-0
Everton-Fulham 3-0
Newcastle United-Birmingham City 2-1
Aston Villa-Portsmouth 1-3

Címkék: foci