Premier League: elpáholták a Liverpoolt

A Liverpool a Reading otthonában elszenvedte első vereségét a bajnokságban, ugyanakkor a címvédő Manchester United és a Chelsea is kötelező győzelmet aratott hazai pályán a Derby, illetve a Sunderland ellen a Premier League 16. fordulójában.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Manchester United különösebb gond nélkül győzte le az újonc Derby együttesét. Nagy fölényben játszott a MU, és a bajnokságban most századszor eredményes Giggs a 40. percben a vezetést is megszerezte: a walesi veterán a Cristiano Ronaldo lövése után kipattant labdát küldte a hálóba. A portugál szélső a második gólban is főszerepet vállalt, szabadrúgása után nem tudtak tisztázni a vendégvédők, s ezt Tevez használta ki. Az argentin csatár 60. percben önmaga második, csapata harmadik gólját is megszerezte, ezzel végképp eldöntötte a három pont sorsát.


Négyszer ünnepelhettek a manchesteriek (AP)


A pontot az i-re pedig Ronaldo tette fel, miután magabiztosan értékesítette az általa kiharcolt büntetőt. A Derby County azzal vigasztalódhat, hogy Howard révén – a 76. percben – megszerezte szezonbeli első idegenbeli gólját. „Az első 25 percben nem játszottunk rosszul, ezzel együtt kiábrándító, hogy gólokat ajándékoztunk a Unitednek…” – bosszankodott Paul Jewell, a Derby menedzsere.

Drogbát megműtötték

Térdműtéten esett át Didier Drogba, a Chelsea elefántcsontparti labdarúgója, akire valószínűleg négy hét kényszerpihenő vár. A londoni klub orvosa, Brian English azt mondta: a játékos már korábban is bajlódott a térdével, de a pénteki edzésen súlyosan megsérült és úgy döntöttek, hogy azonnali beavatkozásra van szükség. „Az operáció jól sikerült, a rehabilitáció hamarosan megkezdődhet” – így a szakember.


Kibrusztolt Chelsea-győzelem

A Londonba látogató Sunderland szívós futballjával megnehezítette a Chelsea dolgát, de így is üres kézzel távozott a Stamford Bridge-ről. Sevcsenko fejesgóllal szerzett vezetést a kékeknek, majd a hajrában Lampard is eredményes volt – tizenegyesből talált be. A Sunderland végül tíz emberrel fejezte be mérkőzést: a Pizarrót meglökő Miller mehetett idő előtt zuhanyozni. „Nem volt könnyű mérkőzés, mert az ellenfelünk tíz emberrel, szervezetten védekezett ” – magyarázta Avram Grant edző, hogy miért volt nyögvenyelős a Chelsea sikere.


James Harper is beköszönt a Liverpoolnak (Getty)



Már nem veretlen a Liverpool

Rafa Benítez, a Liverpool menedzsere is magyarázkodhat, miután csapata – meglepetésre – 3-1-re kikapott a Readingtől, így elszenvedte első vereségét a bajnokságban. Hunt büntetőből szerzett vezetést a hazaiaknak, bő tíz perccel később azonban egyenlített a vendég ‘Pool: Gerrard használta ki higgadtan a helyzetét. A folytatásban a „vörösök” ugyan hatalmas fölényben futballoztak, de nem lőtték, hanem kapták a gólokat. A 60. percben Doyle csúsztatott a hálóba, majd a 67. percben Harper lépett ki a védők közül, elfektette Reinát, s az üres kapuba gurított.

Magyar gólok a másodosztályban

A másodosztályú bajnokságban Gera Zoltán betalált Fülöp Márton kapujába, majd a hajrában Beattie is eredményes volt, így a West Bromwich 2-1-re nyert a Leicester otthonában. Buzsáky Ákos két gólt szerzett a Queens Park Rangersben, ám a londoniak végül 2-2-öt játszottak a Scunthorpe vendégeként. A Plymouth védője, Tímár Krisztián szintén feliratkozott az eredményjelzőre, csak a rossz oldalon, ugyanis öngólt vétett a Bristol City elleni, 1-1-es döntetlent hozó bajnokin.


Premier League, 16. forduló:
Manchester United-Derby County 4-1 (2-0)
Gól:
Giggs (40.), Tevez (45., 60.), C. Ronaldo (90., 11-esből), ill. Howard (76.)

Chelsea-Sunderland 2-0 (1-0)
Gól:
Sevcsenko (23.), Lampard (75., 11-esből)
Kiállítva: Miller (88., Sunderland)

Everton-Fulham 3-0 (0-0)
Gól:
Yakubu (51., 61., 79.)

Newcastle United-Birmingham City 2-1 (1-1)
Gól:
Martins (36., 11-esből), Beye (90.), ill. Jerome (9.)

Aston Villa-Portsmouth 1-3 (0-2)
Gól:
Barry (72., 11-esből), ill. Gardner (10., öngól), Muntari (40., 61.)

Reading-Liverpool 3-1 (1-1)
Gól:
Hunt (17., 11-esből), Doyle (60.), Harper (67.), illetve Gerrard (28.)

Vasárnapi program:
Middlesbrough-Arsenal, 14:30
Bolton Wanderers-Wigan Athletic, 16:00
Tottenham Hotspur-Manchester City, 16:00
Blackburn Rovers-West Ham United, 17:00

Címkék: foci