Luxusautót rakott össze a Hyundai

Dél-Koreában hivatalosan leleplezték a Hyundai új luxusautóját. A Genesis egyelőre amerikai összeállításban készül.

Bár az i30 megalkotásával a Kia/Hyundai már bizonyította, hogy képes önállóan is remek formatervet piacra vinni, a most bemutatott luxusautó inkább egy kínai koppintásra emlékeztet. Az autó sziluettje erősen hasonlít az ötös BMW-re, különös tekintettel a hátsó részre, míg elöl inkább a hármas jegyei a mérvadóak. Az orr-részen a Lexus IS vonalai is felsejlenek.

Ahogy korábban a Toyota, úgy a Hyundai is új márkát hozott létre a luxusmodellje számára, ez a Genesis lett.


Amikor még csak concept formában létezett (google.com)



Háromféle motorral indul az értékesítés. A legkisebb a 3,3 literes V6-os 365 lóerővel, amit egy szintén hathengeres követ 305 lóerővel. A csúcsot az amerikai piac ízlésének megfelelően egy V8-as jelenti. A 4,6-os blokk 380 lóerős. Ahogy az kell, a jármű hátsókerék-hajtású. Dél-Koreában még idén megkezdik az értékesítést, ám az Egyesült Államokban csak a jövő áprilisi New York Auto Show után árulják majd.

Egyelőre az európai forgalmazásról nincs pontos információ, de a sikerhez egy nagyobb dízelmotorra is szüksége lesz a Hyundainak. Ami a kényelmet illeti, a Genesis hozza az elvárhatót, adaptív fényszórók, távolságtartó tempomat és kiemelkedő hangminőségű hifi is a vevők rendelkezésére áll.

Címkék: autó