Titokzatos jeti-lábnyomokra bukkantak

Az egyik amerikai tévécsatorna a himalájai majomember után nyomoz Nepálban, s a napokban számos, neki tulajdonítható lábnyomokat fedeztek fel - írta a The New York Times.

A jetiről szóló leírásokban szereplő lábnyomokhoz hasonló felfedezésről számolt be egy amerikai tévécsatorna forgatócsoportja a Himalája térségében végrehajtott expedíciója után – olvasható a lapban.

A Destination Truth (Célállomás: az igazság) című – különleges jelenségek és legendás teremtmények nyomába szegődő – tévéműsor kilencfős, infrakamerákkal felszerelt stábja egy hetet töltött a nepáli Kumbu-vidéken. Pénteken arról számoltak be a sajtónak, hogy a Mandzsu folyó partján különös, nagyméretű lábnyomokat találtak, amelyek tulajdonosa akár a 2,8 méteres magasságot is elérhette. Korábbi leírások ilyen nagyságú lábnyomokat tulajdonítanak a Himalájában élő titokzatos teremtménynek, a jetinek.

“Nem hiszem, hogy medve volt. Valami titokzatos lény az, amivel szemben állunk” – mondta a csapat egyik tagja, Josh Gates.

Számos kutatócsoport próbálta már felkutatni a himalájai majomembert. Néhányan ugyan azt állították, hogy találtak jeti-lábnyomokat, eddig azonban nem sikerült tudományosan bebizonyítani a rejtélyes lény létezését.

Címkék: tech