T-Mobile: távoztak a szponzorok

Két nap alatt minden jelentős szponzorát elveszítette a doppingbotrányokba süllyedt T-Mobile profi kerékpárcsapat, amely Team High Road néven folytatja a versenyzést.

Kapcsolódó linkek


bicikli.lap.hu
sport.lap.hu

A Deutsche Telekom a folyamatos doppingügyek miatt fordított hátat az istállónak – és távozása lavinát indított el.

„A telekommunikációs cég kiszállásával a legfontosabb partnerünket, támogatásunk alapját veszítettük el. Így jövőre mi sem folytatjuk” – indokolt Iris Altig, az Audi szóvivője. A főszponzor és az Audi mellett a csapatot sportruházattal ellátó Adidas és a kerékpárszállító Giant is „vette a kalapját”.

A T-Mobile – korábban Telekom – csapatban többen is elismerték, hogy doppingoltak – köztük az 1996-os Tour-győztes dán Bjarne Riis is. A T-Mobile kirúgott kerekese, a szintén tiltott szerrel lebukott Patrik Sinkewitz azt állította: a korábbi csillag, a német Jan Ullrich ottléte előtt és után is használtak tiltott szereket a csapatnál – egészen mostanáig.

A doppingolásról állítólag nem csak a T-Mobile-istálló vezetői, hanem a Német Kerékpáros Szövetség elöljárói is tudtak. Ullrich, aki 1997-ben megnyerte Tour de France-t, a spanyol doppingbotrányban való érintettsége miatt februárban visszavonult, ugyanakkor köti az ebet a karóhoz, miszerint karrierje során ő sohasem használt tiltott szereket.
A szponzorat elveszítő csapatot – amely 2010-ig a legjobbak között, a ProTour-sorozatban szerepelhet – most Bob Stapleton üzletember veszi át, és a gárda ezentúl Team High Road néven fut tovább.

Hollandiából rajtolhat a Tour



Két holland város, Rotterdam és Utrecht is szeretne otthont adni a 2010-es vagy 2011-es Tour de France kerékpáros körverseny rajtjának.A hírek szerint Christian Prudhomme versenyigazgató már találkozott a két város polgármesterével, és megtekintette a lehetséges futamhelyszíneket.A jövő évi Tour Brestből, a 2009-es pedig Monacóból indul majd.

Címkék: Sportmix