Ezreknek dedikált Salman Rushdie

Több mint ezer rajongójának dedikálta régi és új kiadású köteteit csütörtök délután Salman Rushdie indiai születésű brit író a Mamut Libri könyvesboltban. Nézze meg képgalériánkat!

Az üzletközpont folyosóján már jóval az esemény kezdete előtt több százan várakoztak tömött, kígyózó sorban, hogy odajussanak a szerző asztalához. Salman Rushdie-t érkezésekor az olvasók tapssal köszöntötték, majd az író kedélyesen állta a fotóriporterek hadának perceken át tartó kattogtatását, és magyar fordítója, Greskovits Endre társaságában várta olvasóit.


Rushdie a dedikáláson (KÉPGALÉRIA!)



Az író a kezdeti tumultus rendezésében aktív szerepet vállalt, majd leült, és dedikálta az első sorbanálló által elé tett hat, régi kiadású kötetet, köztük a Sátáni versek című regényét.

“Ez a kedvencem” – szólt angolul az egyik rajongóhoz, amikor a hölgy elé tette a Hárun és a mesék tengere című könyvet.

Az olvasók közül sokan az Ulpius-ház Kiadó által most megjelentetett Rushdie-kötetekkel érkeztek, de voltak akik régi kiadású könyveiket hozták el, közöttük számos angol nyelvű példányt. Egy hölgy többek között Rushdie-ról szóló diplomamunkáját is dedikáltatta az íróval.

Találkozott az íróval? Írja le és ossza meg élményét az FN Tudósítón!

Fodor Ferenc, az Ulpius-ház Kiadó munkatársa az eseményt követően az MTI-nek elmondta, hogy a dedikálás – a tervezettnek megfelelően – nem sokkal este 7 után ért véget, és Salman Rushdie több mint ezer olvasójának köteteit látta el kézjegyével.

Hangsúlyozta, hogy a rajongók – akik között a tinédzserektől a legidősebbekig minden korosztály képviseltette magát – türelmesen, nyugodtan, jó hangulatban várták ki sorukat.

Mint mondta, láthatóan a szerző is jól érezte magát a dedikáláson, amelyen sorra került mindenki, aki este 7-ig odaért a könyvesboltba.

Címkék: Magazin