Fisichella és Schumacher utolsó esélye

A Force India hivatalosan is megerősítette, hogy a két veterán pilóta - Giancarlo Fisichella és Ralf Schumacher - tesztlehetőséget kap a csapatnál jövő héten Jerezben.

A volt Spyker csapat népes brigádot vet be az év utolsó tesztjén, a két veterán mellett a volt toyotás Franck Montagny, Christian Klien és Vitantonio Liuzzi is pályára lép, ahogy a Force India hivatalos tesztpilótái, Giedo van der Garde és Roldán Rodriguez is vezetik majd az autót.

A két “öreg” versenyző, Schumacher és Fisichella – mindketten egy-egy napot vezetnek majd – utolsó esélyüket ragadhatják meg a Forma-1-ben maradásra jövő héten. Az 1997-ben a Force India távoli elődjénél, a Jordannél bemutatkozott Schumacher idén év végén táávozott a Toyotától, és magabiztos nyilatkozatai ellenére nem kapkodtak érte a csapatok. A kiscsapat új tulajdonosa, az indiai Vijay Mallya azonban a német pilóta barátja, ez talán jelenthet valami halvány reményt, de a jó teljesítmény is elengedhetetlen lesz.


A veteránoknak is bizonyítaniuk kell (vezess.hu)


Fisichella szintén csak a Force Indiában bízhat, mert Flavio Briatore jövőre már Fernando Alonsóval és Nelson Piquet-vel számol a Renault-nál, de ha a spanyol nem jön, még mindig ott van a finn Heikki Kovalainen is, aki bemutatkozó idényében elverte az 1996 óta az F1-ben versenyző olaszt.

Az első napon Fisichella tesztel majd együtt az extoyotás Montagny-val, majd másnap Kliennel, míg Schumachert a szintén visszahívott Liuzzival vetik össze csütörtökön.

A csapat idei versenyzője, Adrian Sutil szerződése jövő évre is él, úgyhogy a német tehetség mellett egyetlen szabad hely marad.

Címkék: autó-motor