Hiába vár a Ferrarira Alonso

A Ferrari tesztpilótája szerint Fernando Alonsónak mielőbb döntenie kellene a 2008-as szerződéséről. Marc Gene szerint nincs esélye arra honfitársának, hogy jövőre az olasz csapathoz kerüljön. Az egyetlen fennmaradó hely azonban veszélybe kerülhet, ha megbüntetik a Renault-t.

Alonso jelenleg csapat nélkül áll a pilótapiacon, a spanyol valószínűleg egy egyéves szerződést akar kiküzdeni magának a franciáknál, hogy 2009-ben a Ferrariba ülhessen. “A Ferrarinak a következő szezonra megvannak a szerződései: Kiminek még két évre, Felipének pedig háromra. Ez pedig egy olyan csapat, amelyik tiszteletben is tartja, amit aláírt, így 2010 előtt nem lesz szabad hely. Amúgy nem hiszem, hogy valaha mondta volna Fernando, hogy jövőre már a Ferrariban versenyezne” – magyarázta a tesztpilóta.

Időben döntenie kell

“Persze megértem, hogy már a következő évben jönne, minden versenyző álma ez” – tette hozzá. Gene szerint Alonso jobban be tudna illeszkedni a Ferrarinál, mint a McLarennél, annak ellenére is, hogy a kétszeres világbajnok korábban nem egyszer kritizálta a maranellói csapatot.


2010-ig várnia kell Alonsónak (vezess.hu)


“Igaz, hogy az elmúlt években kritizálta a Ferrarit, de azt hiszem, azóta változott a hozzáállása, és ezt értékelik is. Semmi bajunk Alonsóval, nagyszerű versenyzőnek tartjuk” – mondta Gene.

A Ferrari tesztpilótája azonban arra is figyelmezteti honfitársát, hogy rosszul járhat, ha túl sokáig húzza a 2008-ra vonatkozó döntését: “Tesztelnie kellene a jövő év előtt, és már nem maradt valami sok idő!”

Elúszhat az utolsó lehetőség

Jelenleg úgy tűnik, hogy már csak a Renault jöhet számításba, ám a kémügy miatt elképzelhető, hogy a McLarenéhez hasonló – százmilliós – büntetést kap az istálló. Egyes vélemények szerint ebben az esetben a gyártó kivonulhat az F1-ből. Az istálló sorsáról jövő héten dönt Párizsban a Motorsport Világtanács.

A FIA spanyol alelnöke is aggódik a kétszeres világbajnok karrierjéért. “Nem mondhatok semmit, csak annyit, hogy ilyen dolgok mindig is történtek a Forma-1-ben. Hogy ezt kémkedésnek lehet-e nevezni, nem tudom” – magyarázta Diario AS-nak Carlos Garcia. “Régebben dokumentumok átvitelének hívták, most meg kémkedés, de történetileg mindig is hozzátartozott a sporthoz.”

“A büntetés miatt lehet, hogy meggondolná magát Fernando, de nekem az az érzésem, hogy nem nagyon van más lehetősége. Én azt szeretném, ha a számára legjobbat választhatná, remélem, hogy így alakul” – mondta a spanyol.

Címkék: autó-motor