Pánikot okozott a két földrengés Indonéziában

Újabb nagy erejű földrengés történt hétfőre virradóra Indonéziában a vasárnap esti szumbawai földmozgást követően. Legkevesebb három ember meghalt, negyvenöten megsérültek – közölte az egészségügyi minisztérium illetékese.

Az első – a Richter-skála szerinti 6,4-es erősségű földrengést – Sumbawa sziget partjainál észlelték vasárnap este. A földmozgást néhány órával később egy hasonló erősségű utórengés követte ugyanebben a térségben. Pánik tört ki, az emberek kirohantak az utcára, többen a magaslatokra menekültek – mondta Agung Prasetyo, a helyi rendőrség illetékese.

Az Antara indonéz hírügynökség jelentése szerint többtucatnyi épület omlott össze vagy rongálódott meg. Szemtanúk szerint több helyen szünetelt az áramszolgáltatás.

Vasárnap hajnalban Szumátránál észleltek 6,2-es erősségű földrengést, amelynek epicentruma Bengkulutól 75 kilométerre nyugatra volt, fészke pedig 55 kilométeres mélységben.

Hétrőre virradóra a Richter-skála szerinti 4,3-as erősségű földmozgást észleltek az indiai fővárosban és a szomszédos Harijána szövetségi államban. A 14 milliós Újdelhiben a toronyházak kilengtek, nagyobb károkról nem érkeztek jelentések.

Címkék: utazás