Robbanásveszély: lezárták a 10-es utat

Felborult egy metanolt szállító teherautó Solymár külterületén egy körforgalomban: a robbanásveszély miatt a 10-es számú főutat lezárták, a lakosság nincs veszélyben – közölte a katasztrófavédelem szóvivője.

Szűcs Lajos, a Pest Megyei Védelmi Bizottság elnöke, megyei közgyűlési elnök szerint a szivárgást a katasztrófavédelem szakemberei délutánra teljesen megszüntették. Senki sem sérült meg, és kitelepítésre sem került sor.



A tűzoltók védőfelszerelésben mentenek (Fotó: MTI)


A lakosság nincs veszélyben, a lakóépületeket a robbanásveszély miatt nem kellett kiüríteni, így a közelben lévő bevásárlóközpont forgalma is zavartalan – közölte korábban Dobson Tibor. A teherautó pótkocsiján négy, egyenként ezerliteres tartályt szállított, ezek közül mindegyik megsérült, és azokból metanol, vagyis metilalkohol szivárog.

Van egy híre, fotója, videója? Töltse fel az FN Tudósítóra!

Az erősen mérgező és robbanásveszélyes anyag felszivattyúzásán a fővárosi tűzoltók és a solymári önkéntes tűzoltók dolgoznak 15 járművel, az egyik tartályon keletkezett rést már sikerült betömniük. A polgári védelem vegyi felderítő csoportját is a helyszínre riasztották, ők a levegőszennyeződést mérik, mivel a tűzoltók is csak légzőkészülékben tudják megközelíteni a baleset helyszínét.

Kis-Guczi Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság sajtóreferense azt mondta: a tűzoltók védősugarat szerelnek, hogy az esetleges tűzesetnél azonnal be tudjanak avatkozni. Közölte azt is, hogy a baleset egy bevásárlóközpont közelében lévő körforgalomban történt, a 10-es főutat teljesen lezárták, a környéken óriási torlódás alakult ki.

Címkék: autó