Befejezték az idei autópálya-felújításokat

Befejeződtek az Állami Autópályakezelő Zrt. idei fenntartási programjának jelentősebb munkálatai. A társaság a beruházások kivitelezésére költségvetésének közel negyedét, azaz mintegy 5,6 milliárd forintot fordított.

2007-ben összességében 45 kilométernyi burkolatfelület cseréjét (autópályák, félautópályák, csomóponti ágak) és 55 híd felújítását végezték el az ÁAK által kiírt közbeszerzési pályázatokon nyertes vállalkozók.

A jelentősebb beruházások mellett számtalan egyéb feladat is szerepelt a programban, így például számos vízmegállásos és balesetveszélyes hely átépítésére került sor az M3 és M30 autópályán.

A tavalyi évhez viszonyítva az autópálya-kezelő mintegy 300 millió forinttal kevesebbet, 5,6 milliárd forintot fordított a kezelésébe tartozó gyorsforgalmi úthálózat fenntartására. A költségmegtakarítás a versenypályázatoknál elért alacsony áraknak és a költségtakarékos, egyben környezetbarát új technológia bevezetésének köszönhető.

A 2007-es fenntartási programban szereplő munkálatok közül a legnagyobb projektek az M1-es autópálya 145. és 160. kilométerszelvénye közötti szakaszának felújítása és az M7-es törökbálinti szakaszának burkolat felújítása voltak.

Címkék: autó