Stepney szabotálta a Ferrarikat?

Nigel Stepney ruhájának zsebében ugyanolyan összetételű fehér port találtak, mint a Forma-1-es Ferrari finn világbajnokának, Kimi Räikkönennek a benzintankjában a Monacói Nagydíj előtt.

Az olasz istálló feljelentése nyomán a modenai ügyészség kezdte el vizsgálni ezt az ügyet, majd az összegyűjtött adatokat átadta Giuseppe Tibis főügyésznek. Tibis vegyiszakértői vizsgálatot rendelt el, ez megállapította, hogy a két különböző helyről lefoglalt minta összetétele megegyezik, a por kalciumot és foszfátot tartalmaz.

A Ferrari azt követően fordult a hatóságokhoz, hogy a Monacói Nagydíj előtt különös porra bukkant Räkkönennek és csapattársának, a brazil Felipe Massának a kocsijában a benzintankban.

A főügyész Stepneyn kívül a McLaren-Mercedes hat munkatársának az érintettségét vizsgálja. Tibis elképzelhetőnek tartja, hogy még idén lezárul a vizsgálat.

Stepney az elsőszámú gyanúsítottja a kémbotránynak is. Őt vádolják azzal, hogy a Ferrari titkos fejlesztési terveit átadta a nagy rivális McLaren-Mercedesnek.

Címkék: autó-motor