Ír-rali: Loeb növelte előnyét

A vb-címvédő francia Sebastien Loeb növelte előnyét az Ír-rali második napján, az idei világbajnoki sorozat utolsó előtti futamán.

Kapcsolódó linkek


rally.lap.hu
sport.lap.hu

Loeb már közel egy perccel vezet a spanyol Dani Sordo előtt, a finn Jari-Matti Latvala hátránya pedig több mint két perc.

A francia menő legnagyobb riválisa, a világbajnoki pontversenyben éllovas finn Marcus Grönholm a pénteki negyedik gyorsasági szakaszon kiesett.

Az összetettben négypontos előnnyel rendelkező finn pilóta megnyerte a verseny csütörtöki, 1.8 kilométeres prológját, és pénteken is jól tartotta magát; egészen a Sligóhoz közeli balesetig. Ott egy jobbos kanyar után falnak csapta a Fordját, s mivel szédülésre és komoly fájdalmakra panaszkodott, kórházba szállították – a szakaszt pedig törölték.

Loeb már pénteken élt a lehetőséggel, s az élen zárta a napot, szombaton pedig három speciális szakaszt is megnyerve, tovább növelte előnyét.

Már közel egy perccel vezet csapattársa, Dani Sordo előtt, míg a harmadik helyen autózó Jari-Matti Latvala (Ford) hátránya több mint két perc. Az éllovasok közül a pénteket hatodikként záró Manfred Stohl még a 11. szakaszon hibázott, s miután elhagyta a pályát, rengeteg időt vesztett. A helyére Guy Wilks lépett előrébb.

Vasárnap négy speciális szakasszal (55,91 km) zárul az Ír-rali. Amennyiben Loeb befejezi, s az élen zárja a versenyt, négypontos hátrány helyett hatpontos fórral készülhet az idényzáró Brit-ralira.

Ír Nagydíj
– a rali-világbajnokság 15. futama

Állás a második nap után (16 gyorsasági szakasz):

1. Loeb, Elena (francia, monacói, Citroen C4 WRC) 2:30:35.2, 108.7 km/ó átlag
2. Sordo, Marti (spanyol, Citroe:n C4 WRC) +0:59.3
3. Latvala, Anttila (finn, Ford Focus WRC) +2:08.8
4. Hirvonen, Lehtinen (finn, Ford Focus WRC) +2:37.6
5. P. Solberg, Mills (norvég, brit, Subaru Impreza WRC) +2:53.2
6. Wilks, Pugh (brit, Subaru Impreza WRC) +5:52.0

Címkék: autó-motor