Ír-rali: Grönholm ütközött, Loeb az élen

A rali-világbajnokság éllovasa, a finn Marcus Grönholm balesetett szenvedett az Ír Nagydíj negyedik szakaszán – a kétszeres világbajnokot panaszokkal kórházba szállították.

Kapcsolódó linkek


rally.lap.hu
sport.lap.hu

Az összetettben négypontos előnnyel rendelkező finn pilóta megnyerte a verseny csütörtöki, 1.8 kilométeres prológját, és pénteken is jól tartotta magát; egészen a Sligóhoz közeli balesetig.

A világbajnokság hivatalos honlapja szerint Grönholm szédülésre és komoly fájdalmakra panaszkodott, így kórházba szállították – a szakaszt pedig törölték.
„Grönholm jelezte, hogy nem érzi jól magát, így mentővel szállíttattuk el” – árulta el a Ford csapat szóvívője.

Késő délután Grönholmot kiengedték a kórházból, s a pilóta első dolga volt megmagyarázni a történteket.
“Szinte méterekkel a szakasz vége előtt, egy éles jobbos kanyar után megcsúsztunk, s hiába próbáltam fékezni, illetve korrigálni, a nedves körülmények miatt nem sikerült, így nekiütköztünk egy kőfalnak. Kemény ütközés volt, ugyanis az oldalamon mindkét kerék tönkrement, az autó pedig egyből megállt. A kórházban mindkettőnket alaposan megvizsgátak, de szerencsére semmit sem találtak. A nyakam ugyan fáj, egyébként minden rendben.”


Az elsõ négy szakasz után Dani Sordo vezetett (AP)


Négy szakasz után Dani Sordo állt az élen, míg a felfüggesztésével bajlódó címvédő francia Sébastien Loeb volt a második, mindössze 2.2 másodperccel lemaradva csapattársától.

A hatodik gyorsasági után a zsinórban negyedik világbajnoki címére hajtó Loeb átvette a vezetést, és 8.3 másodperces előnyre tett szert – később növlte fórját, s végül előnnyel zárta a pénteki napot. A nyolcadik szakaszon Henin Solberg is kiesett, a norvég miután lesodródott az útról, egy fának ütközött.

Ír Nagydíj

– a rali-világbajnokság 15. futama
Az állás a pénteki nap (10 gyorsasági) után:

1. Loeb, Elena (francia, Citroen C4 WRC) 1:33.15.9, 108.1 km/ó átlag
2. Sordo, Marti (spanyol, Citroen C4 WRC) +11.2
3. Latvala, Anttila (finn, Ford Focus WRC) +1:28.4
4. Hirvonen, Lehtinen (finn, Ford Focus WRC) +1:53.2
5. P.Solberg, Mills (norvég, brit, Subaru Impreza WRC) +2:19.2
6. Stohl, Minor (osztrák, Citroen Xsara WRC) +4:41.9

Címkék: autó-motor