Játékoscserét tervez az Arsenal és az Inter

Olasz sajtóértesülés szerint az Arsenal és az Inter közel került ahhoz, hogy játékost cseréljen. Az angol és az olasz bajnoki éllovas egy több játékost érintő ügyletben gondolkodik.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A londoniak Thierry Henry távoztával klasszis támadóval erősítenének – Milánóban akad is egy perifériára kerülő világsztár: Adriano Leite Ribeiro.

A brazil a Bajnokok Ligájában sem szerepelt, így akár pályára is léphetne a kupasorozat tavaszi, egyenes kiesési szakaszában. A megegyezést nehezíti, hogy az olaszok által óhajtott Rosicky és (vagy) Gilberto Silva játszott már az európai kupaporondon.

Csak elad az Inter?

Az sem kizárt, hogy az olaszok csak eladóként lépnek be az üzletbe. A 25 millió euróra taksált brazil támadóhoz ugyanakkor Massimo Moratti ragaszkodik, jól sejtve, hogy a napjainkban kiégett csillag benyomását keltő, depresszióra is panaszkodó dél-amerikaiban benne van a potenciál.

A jelenleg szülőföldjén rehabilitációs edzéseket végző, s januárra visszavárt Adriano eddig négy alkalommal ölthette magára a fekete-kékek szerelését, Roberto Mancini ugyanakkor hangsúlyozta, hogy abban az esetben számol a csatárral, ha letudja problémáit.

Gilberto Silva is kiszemelt

Angliából korábban a Manchester City és a West Ham United is jelentkezett, hogy kölcsönben foglalkoztatná a brazilt, az Arsenal készülődése azonban komolyabbnak tűnik.

Az Inter részéről a héten vetették fel, hogy Moratti egyik „kedves célpontja”, a cseh Tomas Rosicky úgymond beférne az olasz bajnok középpályájára, ám a Gazzetta dello Sport szerint nem kizárt, hogy végül a tapasztaltabb 31 esztendős Gilberto Silva lehet a cserealap, akinek játékstílusa az olasz sportnapilap szerzői szerint jobban illene a Vieirát, Zanettit, Cambiassót, Sztankovicsot és Dacourt-t felvonultató lombard csapatrészbe.


Rosickyt szeretné az Inter, de az Arsenal is ragaszkodik hozzá (arsenal.com)


A brazil világbajnok középpályás csapatváltását erősítheti, hogy a jövő nyáron visszavonuló Luis Figo pótlására Rosickyn kívül más alternatívája is van az olaszoknak: a francia csodagyerek Nasri, a Napoliban idén berobbanó argentin Lavezzi, a portugál Quaresma, illetve a Moszkvában utolsó idényét töltő brazil Carvalho is kiszemelt. Az offenzív egységben nem terveznek új igazolást az olaszok, még Adriano egyre valószínűbb távozása esetén sem. Valószínű, hogy az ificsapatban szereplő Mario Balotelli lép majd feljebb.

Megszorító intézkedések

További olaszországi hír, hogy a múlt vasárnapi tragédia és az azt követő botrányok nyomán a labdarúgó-bajnokságot érintő megszorító intézkedéseket vezetett be a kormány. A következő fordulóban – november 24-25-én – 15 stadionban lezárják azokat a lelátó-részeket, ahol hagyományosan a „balhés” szurkolók gyülekeznek.

Emellett az élvonalbeli Atalanta, AS Roma, AC Milan, Sampdoria, Torino és Catania ultra-csoportjainak megtiltják, hogy elkísérjék kedvenceiket az idegenbeli mérkőzésekre. Ugyanakkor azok a szurkolói csoportok, amelyek a múltban semmiféle veszélyt nem jelentettek a biztonságra, továbbra is utazhatnak – közölte a belügyminisztérium.

Vasárnap, egy autópálya-pihenőben egy rendőr lelőtte a Lazio egyik szimpatizánsát, s a hír hallatán Olaszország-szerte zavargások törtek ki a stadionokban és a futballpályák környékén.

Címkék: foci