Diego lehet Nedved utódja

Hetek óta a Werder Bremen legjobbja a brazil Diego, aki szombaton Hajnal Tamáséknak lőtt egy szépségdíjas gólt. A 22 éves irányítót már több helyről megkörnyékezték, ő maga a legszívesebben a Juventushoz szerződne.

A Tuttosport nevű lap információi szerint a 27-szeres olasz bajnok, a Juventus együttese a brémaiak középpályását 2008 nyarán Olaszországba vinné. Az olaszok már 2004-ben, Diego Európába szerződésekor érdeklődtek a brazilért, aki akkor még a Portót választotta, majd tavaly nyáron fogadta el a Werder Bremen ajánlatát.

Borítékolható, hogy a rendkívülien tehetséges, 22 éves játékos nem sokáig marad a németeknél. Az idei Copa America alatt a válogatott futballista elmondta, hogy Olaszországban akar játszani. „Mindig is arról álmodtam, hogy Del Pieróval egy csapatban szerepelhessek. Előbb-utóbb biztosan Olaszországba szerződöm” – idézi Diegót az olasz lap.

A fiazal brazil egyik leglátványosabb találata Werder-mezben.




A váltást megkönnyítheti, hogy a játékosnak olasz útlevele is van, a családja ugyanis eredetileg egy észak-olasz városból származik.

Az viszont a távozása ellen szólhat, hogy Diego néhány hete hosszabbította meg a szerződését 2011-ig a Werdernél. Persze van az az összeg, amiért a németek elengednék a brazilt. A szerződésében ugyan nem szerepel, hogy mennyi pénzért lehetne kivásárolni, de a piaci értékét jelenleg 20 millió eurósra taksálják.

A Juventus a következő szezonra fiatalítani szeretne a keretén, hiszen a legnagyobb sztárok (Nedved, Del Piero) már jócskán túl vannak pályafutásuk csúcsán. Az Öreg Hölgy jövőre a Bajnokok Ligájában maradandót szeretne alkotni, és Diego is a legrangosabb kupasorozatban akar hétről-hétre játszani. A jelenlegi munkaadójánál erre nincsen sok esély, hiszen a Werder a csoportjának az utolsó helyén áll. négy forduló után.

Címkék: foci