Nyíregyháza-ügy: Kisteleki közbeszólt

Az Magyar Labdarúgó-szövetség honlapja szerint Kisteleki István, a szervezet elnöke, a fegyelmi szabályzatban biztosított jogkörével élve, megfellebbezte a fegyelmi bizottság Nyíregyházát elmarasztaló keddi döntését.

A fegyelmi bizottság döntésénk értelmében a Nyíregyházát 150 ezer forint pénzbüntetéssel, valamint egy mérkőzés zárt kapuk mögötti lejátszásával szankcionálták az MTK elleni bajnokin történt diszkriminatív szurkolói megnyilvánulások miatt – igaz, a végrehajtást 2007. november 30-ig felfüggesztették.

A Magyar Labdarúgó-szövetség vezetője, Kisteleki István szerint a büntetés mértéke sincs arányban a szabálysértés súlyával. Emellett az MLSZ-elnök azt kifogásolja, hogy a fegyelmi bizottság ítélete nem tükrözi azokat a szándékokat, amelyeket az MLSZ – követve a FIFA és az UEFA idevonatkozó útmutatását – a bajnoki idény kezdete előtt megfogalmazott, különös tekintettel a rasszista, antiszemita megnyilvánulások lehető legszigorúbb, következetes elítélésével kapcsolatban.

„Ezt kellett tennem, mert a magyar labdarúgást kizárólag olyan szilárd erkölcsi alapokon lehet újjáépíteni, amelyek megkövetelik, hogy a mindenki számára kötelező elveket maradéktalanul betartsuk és betartassuk az MLSZ-en kívül, s azon belül is” – így Kisteleki István.

A Nyíregyháza egyébként is visszaesőnek számít, a Debrecen elleni elleni Soproni Liga-találkozó után ugyanis egyszer már komoly elmarasztalásban (500 ezer forintos pénzbüntetésben) részesült.

Címkék: foci