Bekamerázzák a rendőröket

Több fővárosi rendőrautóba kamerát és mikrofont épít a BRFK, így a járőrök egész nap kamera előtt szerepelnek majd.

Az Egyesült Államokban már több helyen bevált módszert tesztel a Budapesti Rendőr Főkapitányság. A járőrautókba kamerát, a rendőrök egyenruhájára pedig mikrofont építenek – értesült lapunk.

Mint az Kázsmér Tamástól, a forgalombiztonsági osztály vezetőjétől megtudtuk, a készüléket a járőrök nem, csak a parancsnokuk tudja ki- és bekapcsolni, így a rendőrök szolgálatuk teljes idejéről el tudnak számolni. A rendőrség azt reméli, hogy így csökkenhet a rendőrök ellen tett panaszok száma, illetve nekik is könnyebb lesz bizonyítani, ha a forgalomban közlekedő autósok részéről szabálytalanságot tapasztalnak.


Bekamerázva



Az Egyesült Államokban már több tévéműsort is készítenek a rendőri akciók során készült felvételekből, nálunk erre egyelőre nem lehet számítani.

A most tesztelt rendszert a közlekedésrendészete autóiba szerelik be, az egy autóra eső költség jelenleg körülbelül 700 ezer forint – mondta az őrnagy. Ha a tesztek sikeresek lesznek és a rendőrség költségvetése megengedi, akkor többet is vásárolnak majd – a jelenleginél jóval alacsonyabb egységáron, hiszen a rendszer lelkét adó szoftvert már megvásárolták, a felvételeket rögzítő készülékek, illetve a monitorok költsége pedig ma már elég alacsony.

Címkék: autó