Tarr Bélát kikosarazta a Filmszemle

Visszautasította a Magyar Filmszemle Tanácsa azt a felajánlást, hogy Tarr Béla alkotása, A londoni férfi a jövő évi esemény nyitóvetítésén kerüljön a magyar közönség elé - erről a rendező tájékoztatta csütörtökön az MTI-t.

“A mai napon sajnálattal kellett tudomásul vennünk, hogy a Magyar Filmszemle Tanácsa visszautasította azt a felajánlásunkat, hogy A londoni férfi című filmünket, versenyen kívül, a szemle nyitóvetítéseként bocsássuk a magyar közönség elé” – közölte Tarr Béla.

A film ünnepélyes díszbemutatóját – a filmszemle keretein kívül – 2008. január 28-án este az Uránia Nemzeti Filmszínházban fogják megtartani – tette hozzá közleményében, amelyet a T.T. Filmműhely juttatott el az MTI-hez.


Nem A londoni férfi nyitja a Filmszemlét


Az összegzés szerint eddig Portugália, Spanyolország, Franciaország, Németország, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Görögország, Izrael és Japán vásárolta meg moziforgalmazásra A londoni férfi című filmet; az Egyesült Államokkal és Kanadával tárgyalnak.

A londoni férfi magyar-francia-német koprodukcióban, Georges Simenon bűnügyi regényéből, Krasznahorkai László forgatókönyve alapján készült. Az alkotás főszereplője egy kikötői pályaudvaron dolgozó elmagányosodott váltóőr, aki egy gyilkosság véletlen szemtanújaként morális problémákkal és a létezés alapkérdéseivel szembesül.

A film világpremierje májusban volt, a 60. Cannes-i Filmfesztiválon.

Címkék: Magazin