Primera División: esélye nem volt a Realnak

Ronald Koeman csak a jövő héten ül le az utóbbi két tétmeccsét elveszítő Valencia kispadjára, de örömmel konstatálhatta, hogy a csapata Mallorcán begyűjtötte a három pontot. A Sevilla esélyt sem hagyott a listavezető és címvédő királyi gárdának.

A madridi csapatnak nincsenek kellemes emlékei a Sevillával kapcsolatban, hiszen a spanyol Szuperkupa döntőjében két sima vereséget szenvedtek. Akkor még csak alakult Bernd Schuster irányítása alatt a Real Madrid, mostanra viszont bőven volt ideje a német mesternek összeraknia a csapatot. Az eredményen azonban mindez nem változtatott.

Az kétszeres UEFA-kupa-győztes andalúz gárda főleg az első félidőben lefocizta a Realt, amelynek a középpályája ritka gyengén muzsikált, a védelemben szokás szerint sokat bizonytalankodtak, a csatárokról pedig nincs nagyon mit írni. A vendégek legjobbja az a Sergio Ramos volt, aki védő létére többször okozott veszélyt a Sevilla kapuja előtt, mint Ruud van Nistelrooy.


A két klubelnök: Ramon Calderon és Jose Maria Del Nido (Marca)


Az első percektől jobb volt a Sevilla, Luis Fabiano már a harmadik percben belőhette volna hetedik bajnoki gólját, de Casillas akkor még lábbal védett. A madridiak portása a félidő felénél már hiába nyújtózkodott: Keita hatalmas lövést zúdított 30 méterről a jobb felső sarokba. Két perccel később Kanoute lövése Casillasról kipattant, és az alvó madridi védők között berobbanó Fabiano közelről bepasszolta a labdát.

Kétgólos hátrányban sem tudott mit kezdeni ellenfelével Schuster csapata, még úgy sem, hogy a Sevilla trénere, a távozó Juande Ramos utódja, Manolo Jimenez még a szünet előtt sérülés miatt kétszer is cserélt. A fordulás után hamar eldőlt a találkozó, miután Sergio Ramos megkapta második sárgáját. Emberhátrányban a madridiak gyakorlatilag semmit nem csináltak, és a Sevillánál sem erőltették meg magukat, feltehetően a hétközi BL-fordulóra gondolva.

A másik szombati meccsen még nem ült a Valencia kispadján Ronald Koeman, de a csapat nélküle is megszakította a borzasztó sorozatát. A holland leendő klubja múlt vasárnap a Sevillától kapott egy hármast, hétközben pedig hazai pályán csúnyán elverte a Real. A Mallorca otthonában azonban összekapta magát a csapat, és két Morientes-góllal bezsebelte a három pontot.

Primera División, 11. forduló:
Sevilla-Real Madrid 2-0
Gól:
Keita (19.), Luis Fabiano (21.)
Piros lap: Sergio Ramos (51.)

Real Mallorca-Valencia 0-2
Gól:
Morientes (45., 62.)

Vasárnapi meccsek:
Atlético Madrid-Villarreal 17 ó
Santander-Espanyol 17
Real Zaragoza-Valladolid 17
Levante-Almería 17
Osasuna-Getafe 17
Murcia-Deportivo La Coruna 17
FC Barcelona-Betis 19
Athletic Bilbao-Recreativo Huelva 21

Címkék: foci