AC Milan: hazai pályán nem megy

Az AC Milan továbbra is képtelen hazai pályán nyerni az olasz labdarúgó-bajnokságban. Szombat késő este, a Serie A 11. fordulójában a Torinóval játszott döntetlent a San Siróban.

Kapcsolódó linkek

olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Átok ül a BL-győztes csapaton, amikor hazai környezetben játszik bajnoki mérkőzést.

Az AC Milan április óta ugyanis nem nyert a San Siróban, idei mérlege két vereség és – a Torino elleni meccset is beleszámítva – négy döntetlen. Csak a Reggina és a Livorno rendelkezik nála rosszabb hazai mérleggel.

Szombaton – a hét közben duplázó – Gilardino könnyen véget vethetett volna az agóniának, csakhogy két nagy helyzetet is kihagyott, s Kaká is mellé trafált, majd a félidő végén Sereni kapus védte Pirlo életerős lövését.

Átellenben az illegális fogadás miatt eltiltott, három hónap kényszerpihenő után most először játszó Di Michele ijesztett rá a hazai hívekre, de gól nem született, mint ahogy a milánói Inzaghi is csak az oldalhálót találta el. A bíró sem segítette ki a Milant: a tizenegyes elmaradt, amikor Natali igencsak gyanús körülmények között állította meg Ambrosinit a büntetőterületen belül.


Filippo Inzaghi és társai az utolsó három hazai bajnokin nem szereztek gólt (AP)


A milánóiaknak egészen a lefújásig mentek előre, támadgattak, igaz, a végére már elfogyott az ötlet, a nagy akarás nyögés jellege dominált, így a Milan most sem tudta megtörni a hazai átkot.

A nap másik mérkőzésén A Fiorentina Ballotta kapus hibájának köszönhetően győzött a Lazio ellen Rómában. A 43 éves hálóőr szerette volna megmenteni csapatát egy szöglettől, de ehelyett odaütötte a labdát Pazzini elé, aki az üres kapuba lőtt.

Serie A, 11. forduló:
Lazio-Fiorentina 0-1 (0-1)
Gól:
Pazzini (19.)

AC Milan-Torino 0-0

Vasárnapi program:
Cagliari-Sampdoria, 15:00
Catania-Atalanta, 15:00
Empoli-AS Roma, 15:00
Genoa-Palermo, 15:00
Livorno-Udinese, 15:00
Napoli-Reggina, 15:00
Parma-Siena, 15:00
Juventus-Inter, 20:30

Címkék: foci