Primera División: botlott a Barcelona

A Barcelona nem bírt az újonc, kieső helyen álló Real Valladoliddal a Primera División 10. fordulójában, mi több: az egy pontnak is inkább a katalán sztárcsapat örülhet jobban.

Kapcsolódó linkek


spanyolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Barcelona – többek között – Thierry Henry, Eric Abidal és Deco nélkül lépett pályára a Valladolid otthonában, ekképp a kezdőben kapott helyet a 17 éves Bojan Krkic is.

A találkozó azonban nem róla, nem is a Barcelonáról szólt. A Valladolid meglepően bátran kezdett. Nagyon szervezetten és jól futballoztak a hazaiak, olyannyira, hogy a 16. percben még a vezetést is megszerezték.

Sesma remekül tálalt Llorente elé, akinek szerencséje is volt, a labda visszapattant rá Víctor Valdes kapusról, majd a hálóba gurult. A gól után sem változott sokat a játék képe, a Barcelona görcsös igyekezete ugyanis nem párosult kapura veszélyes játékkal.

A félidő végén mégis összejött az egyenlítés, miután Xavi átadása után Ronaldinho a kivetődő kapus fölött a hálóba emelt. A szünet után, pontosabban az 57. percben Krkic lábában ott volt a vezető gól is, ugyanakkor a fiatal tehetség a jobboldali kapufát találta el.


Ronaldinho gólja kevés volt a gyõzelemhez (dpa)



A folytatásban inkább a hazaiak előtt adódtak helyzetek, ők álltak közelebb a győzelemhez, de az eredmény már nem változott. A Valladolid továbbra is a 19., a Barcelona pedig a második helyen áll, négy pont a hátránya a listavezető Real Madriddal szemben.

„Nem esem kétségbe emiatt, hiszen a bajnokságot a szezon második felében kell megnyerni, márpedig a jelenlegi állás szerint jó esélyünk van a végső győzelemre” – így Frank Rijkaard, a Barca trénere.

A nap másik mérkőzésén a kisebbik barcelonai csapat, az Espanyol is remizett, gól nélküli döntetlent játszott a vendég Real Murciával.

Primera División, 10. forduló:
Real Valladolid-Barcelona 1-1 (1-1)
Gól:
Llorente (16.), ill. Ronaldinho (42.)

Espanyol-Murcia 0-0

Korábbi eredmények:
Atlético Madrid-Sevilla 4-3
Valencia-Real Madrid 1-5
Almeria-Real Zaragoza 0-1
Deportivo-Real Mallorca 1-1
Getafe-Athletic Bilbao 2-0
Real Betis-Osasuna 0-3
Recreativo-Santander 0-0
Villarreal-Levante 3-0

Címkék: foci