Nalbandian megint legyőzte a Federert

Az argentin David Nalbandian két héten belül másodszor győzte le a svájci Roger Federert, ezúttal a párizsi Mesterszéria-viadal nyolcaddöntőjében búcsúztatta a 26 éves világelsőt.

Kapcsolódó linkek


tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

Federernek sohasem ízlett Nalbandian agresszív játékstílusa, nem csoda, hogy kettejük csatája immáron 8-8-ra áll.

„Nem könnyű mit tenni vele, amikor kiszorít és három méterre állsz az alapvonaltól” – így a világelső, aki tizenegy napon belül másodszor volt kénytelen fejet hajtani a 25 éves argentin ellenfele előtt. Madridban is veszített ellene.

A svájci klasszis egyébként az idén nyolcadik alkalommal kapott ki: Nalbadianhoz hasonlóan az argentin Guillermo Canasszal és a spanyol Rafael Nadallal szemben is kétszer-kétszer bukott el, s a szerb Novak Djokovicstól és az olasz Filippo Volandritól is vereséget szenvedett egy-egy alkalommal. Federer a legutóbbi nyolc tornáján kivétel nélkül döntőt játszhatott, nos, most ennek a a sorozatnak is vége szakadt.


Újra veszített (AP)



Nalbadian az első szettben 5:2-re vezetett, amikor Federer megkezdte a felzárkózást, öt játszmalabdát is hárított, ám 6:4-gyel mégis az argentin került lépéselőnybe. A második szett szorosabb volt, Federer 4:5-nél ugyan elvette a riválisa adogatását, és ezzel meccsben maradt, ugyanakkor a rövidítésben újra Nalbadian volt a jobb. „Federer a világ legjobbja. Ha ellene játszol, száz százalékos teljesítményre van szükséged ahhoz, hogy legyőzd. Akárcsak Madridban, Párizsban is sikerült ezt hoznom” – így Nalbandian.

Párizs, férfi torna, 2. forduló:
Nalbandian (argentin)-Roger Federer (svájci, 1.) 6:4, 7:6

Eredmények.

Címkék: tenisz