Német Kupa: kevés magyar öröm

Dárdai Pál, Hajnal Tamás és Huszti Szabolcs együttesének a második forduló jelentette a végállomást a Német Kupában, Lőw Zsolt klubja viszont továbbment. Kedd este tízhónapos kihagyás után visszatért a pályára Ivan Klasnic, a Werder Bremen veseátültetésen átesett horvát támadója.

Kapcsolódó linkek


nemetfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Huszti Szabolcs csapata, a Hannover Gelsenkirchenben hosszabbítás után szenvedett 2-0-s vereséget, és esett ki.

A Schalke egy ritkán látható, furcsa góllal szerezte meg a vezetést: Rafinha beadása után a labda a kapufáról Robert Enke kezére pattant, majd a kapu volt a végállomás.

A házigazda továbbjutását végül Kevin Kuranyi biztosította be. Huszti végigjátszotta a meccset, nem is rosszul: volt egy veszélyes lövése, egy ízben pedig a gólvonalról mentett.


Kevin Kuranyi (jobbra) is betalált a kupameccsen (AP)



Hajnal Tamással felálló Karlsruher SC hazai pályán bukott el a Wolfsburg ellenében; a „farkasok” Ashkan Dejagah fejesgóljával csikarták ki a győzelmet. A Hertha BSC kiesése igazi szenzáció, a fővárosiak ugyanis a harmadosztályú Wuppertaler otthonában kaptak ki 2-0-ra. Dárdai Pál, a Hertha magyar légiósa a 77. percben állt be. Ekkor még 0-0 állt az eredményjelzőn, a hazaiak a hajrában küldték padlóra az esélyesebb, de a 75. perctől tíz emberrel játszó Herthát.

A kedden pályára lépő magyarok közül csak Lőw Zsolt örülhetett, ráadásul az ex-újpesti védő aktív részese volt a Hoffenheim továbbjutásának. A másodosztályú gárda a szintén a Bundesliga II-ben szereplő Greuther Fürth lábára kötött útilaput. Az ugyancsak továbbjutott Werder amatőrben lépett pályára tízhónapos kihagyás után először a két veseátültetésen is átesett horvát Ivan Klasnic.


A 27 éves csatárt januárban műtötték meg először, de a kapott vesét kilökte a szervezete, így újabb transzplantációra került sor. Márciusban az édesapja szervét kapta meg, és ez a beavatkozás már sikeresnek bizonyult, olyannyira, hogy a játékos szeptemberben már edzésbe is állhatott. „Jó formában vagyok, ugyanakkor minél több játéklehetőségre van szükségem ahhoz, hogy visszakerüljek az első csapathoz” – így Klasnic, aki az első lépést kedd este megtette.

Német Kupa, 2. forduló:
Werder amatőr (III)-St. Pauli (II) 2-2 (1-1), 11-esekkel: 4-2
Gól:
Schindler (31.), Harnik (60.), ill. Rothenbach (23.), Kuru (82.)
Kiállítva: Stallbaum (53.), Peitz (115., mindkettő Werder)

Karlsruhe-Wolfsburg 0-1
Gól:
Dejagah (45.)

Aachen (II)-Bochum 3-2 (0-1)
Gól:
Milchraum (50.), Pecka (62.), Ebbers (81.) ill. Ebbers (20., öngól), Drsek (83.)
Kiállítva: Dabrowski (30.), Epalle (90., mindkettő Bochum)

Rostock-Offenbach (II) 6-0 (4-0)
Gól:
Kern (20., 29.), Beinlich (23.), Rydlewicz (33.), Yelen (62.), Langen (79.)

Hoffenheim (II)-Greuther Fürth (II) 2-1 (2-1)
Gól:
Eduardo (6.), Copado (45., 11-esből), ill. Kotuljac (43.)

1860 München (II)-Mainz (II) 2-1 (2-1)
Gól:
Di Salvo (50.), Göktan (88.), ill. Borja (52.)

Schalke-Hannover 2-0 (0-0) – h.u.
Gól:
Enke (97., öngól), Kuranyi (119.)

Wuppertaler (III)-Hertha BSC 2-0 (0-0)
Gól: Lintjens (81.), Jerat (86.)
Kiállítva: Simunic (75., Hertha)

A győztesek továbbjutottak.

Címkék: foci