A Sevilla panaszt tesz az UEFA-nál

A Tottenham együttese a hétvégén igazolta le a kétszeres UEFA-kupa-győztes spanyol együttes trénerét. Az andalúz klub elnöke szerint az észak-londoniak szabálytalanul jártak el az edző leigazolásakor, és ezért a FIFA-nál és az UEFA-nál is panaszt tesznek. A Sevilla két kulcsjátékosát pedig hiába hívja a White Hart Lane-re Juande Ramos.

Martin Jol menesztése a Tottenhamnél már régóta a levegőben lógott. A holland mester irányításával az együttes mélyen a várakozások alatt teljesített a Premier League-ben: 10. forduló után csak a 18., kiesőhelyen álltak, méghozzá úgy, hogy csak egy találkozót tudtak megnyerni, s immár hét mérkőzés óta nyeretlenek voltak a bajnokságban. Az UEFA-kupa csoportkörében is gyengén rajtolt a csapat, a Getafe elleni 2-1-es hazai vereség volt az utolsó csepp abban a bizonyos pohárban.

A holland tréner menesztése után beigazolódtak azok a sajtójelentések, amelyek szerint a Sevilla trénere, Juande Ramos veheti át a posztot. A spanyol mester nem sokkal később hivatalosan bejelentette, hogy Londonban folytatja a pályafutását.

Már előre megegyeztek?

Az andalúz klub elnöke, Jose Maria Del Nido szerint a Tottenhamnek fizetnie kell, mert a szabályokat megkerülve tárgyaltak Ramosszal. Kiszivárgott hírek szerint Paul Kemsley, a londoniak volt alelnöke már augusztusban – a spanyol klub tudta és beleegyezése nélkül – felkereste és egy visszautasíthatatlan ajánlattal környékezte meg az akkor még sevillai alkalmazásban álló Ramost. Ez pedig az átigazolással kapcsolatos szabályok megszegését jelenti.

„A FIFA-t és az UEFA-t is értesíteni fogjuk a történtektől, és ragaszkodni fogunk ahhoz, hogy megfelelő kártérítést kapjunk” – nyilatkozta a The Sunnak Del Nido. „Mi itt Spanyolországban nem vagyunk hozzászokva a klubok közötti csalásokhoz” – tette hozzá némi éllel a spanyol klub első embere.

Kanoute marad

A távozó Ramos egyes sajtójelentések szerint magával vinné a Tottenhamhez a Sevilla két legnagyobb sztárját. Az elnök nyilatkozata alapján azonban erre kevés az esély. „Daniel Alvest és Frederic Kanoutét 60 millió euróért lehet kivásárolni a szerződéséből. Kétlem, hogy rendelkezne az ehhez szükséges anyagi eszközökkel a Tottenham” – mondta Del Nido, majd közölte, hogy amúgy eszük ágában sincsen eladni a két futballistát.

Címkék: foci