Fellebbez az eltiltott Zalayeta

Fellebbezést nyújtott be az olasz labdarúgó-szövetség illetékes testületéhez Marcelo Zalayeta, a Napoli játékosa, akit szombati műesése miatt két mérkőzésre eltiltottak.

Az uruguayi futballistát a Juventus elleni, hazai mérkőzésről készült videófelvételek alapján marasztalták el, mivel egyértelműnek tűnt, hogy a Napoli harmadik gólját megelőző 11-es előtt a kapujából kivetődő Gianluigi Buffon nem ért hozzá. Zalayeta hangsúlyozza beadványában, azért esett el, mert az egyik torinói játékos hátulról meglökte őt és el akarta kerülni az ütközést a kapussal.

Az uruguayi játékos egykori edzője, a jelenleg az AC Milan kispadján ülő Carlo Ancelotti is kijelentette, hogy Zalayeta nem hibázott. „Teljesen érthetetlen volt a játékvezető döntése. Nem dobta el magát, egyszerűen megpróbált elkerülni egy sérülésveszélyes ütközést” – magyarázta a szituációt a tréner.

„Ebben a helyzetben hibázott a bíró, de nem akkorát, mint az első büntetőnél.” – tette hozzá Ancelotti.




A 3-1-es nápolyi győzelemmel véget ért mérkőzésen a dél-olasz csapat második gólja is egy vitatható körülmények között megítélt büntetőből született. A két eset miatt Mauro Bergonzi játékvezető várhatóan egy hónapig kényszerpihenőn lesz, és utána is csak másodosztályú meccseken működhet közre egy ideig.

Címkék: foci