Buzsáky Briatore csapatához szerződött

A Queens Park Rangers (QPR) honlapján is megerősítették Buzsáky Ákos érkezését, a válogatott futballista két és fél évre írt alá. A tízes mezszámot kapta meg a középpályás, aki már szombaton bemutatkozhat új csapatában.

Az angol másodosztályban szereplő Plymouth Argyle jövő január 1-jéig kölcsönadja Buzsákyt a Bernie Ecclestone és Flavio Briatore többségi tulajdonában álló egyesületnek, majd két és fél évre megvásárolja a játékjogát – írta keddi számában a Nemzeti Sport. Volt csapatánál is már kész tényként kezelik a távozását, és kedd délelőtt a QPR is megerősítette a hírt.

A hétszeres válogatott középpályás nagy kedvenc volt a Plymouthnál, amely 2005-ben szerződtette az FC Portótól, ő azonban nem akarta aláírni a vezetők által a múlt héten elé tett szerződést. A 65 másodosztályú bajnoki mérkőzésen eddig nyolc gólt szerző, 25 éves MTK-nevelés ügynöke, Filipovics Vladan segítségével gyorsan talált magának új csapatot: a Queens Park Rangerst.

A cél az élvonal

Az 1882-ben alapított patinás, de hatalmas adósságokkal küzdő klubot augusztusban vásárolta meg a Formula–1-ből jól ismert Bernie Ecclestone és Flavio Briatore. Ecclestone bejelentette: az új tulajdonosi kör négy éven belül élvonalbeli együttest akar látni a Loftus Roadon. A QPR jelenleg az utolsó előtti helyen álló a 24 csapatos Chamionsshipben.

„Hatalmas lehetőséghez jutottam ezzel a váltással” – nyilatkozta hétfő este a Nemzeti Sportnak Buzsáky. „Tudom, sokan fintorognak, hiszen a csapat jelenleg kieső helyen áll a másodosztályban, ám nagy terveket szövögetnek a klubnál. Most nevezték ki menedzsernek az olasz Luigi di Caniót, s büszke vagyok arra is, hogy én vagyok az új edző első igazolása.”

“Nagyon örülök, hogy én kaptam a tízes mezszámot, de ennél sokkal fontosabb, hogy jól játsszam. Három hete nem játszottam már végig 90 percet, nagyon várom a szombati Hull elleni mérkőzést” – nyilatkozta új klubjának a honlapján a magyar.

180 millió Buzsákyért

Az 50 éves Di Canio korábban az Udinese, a Napoli, a Reggina, a Genoa, legutóbb pedig a Siena edzője volt. A szakember „fantasztikus lehetőségnek” nevezte új munkáját, és hozzátette: nem fog csalódást okozni Bernie Ecclestone-nak és Flavio Briatorének.

Buzsáky Ákosért a sportnapilap szerint 500 ezer brit fontot (180 millió forintot) fizetett a Queens Park Rangers a Plymouthnak, amely 2005-ben 275 ezerért vásárolta meg a játékjogát.

Címkék: foci