Bevásárolna a Milan – Ronaldinho és Drogba érkezhet

Az AC Milan elnöke abban látja a labdarúgócsapat gyengébb szereplésének okát, hogy a játékosok túlterheltek. A lapjelentések szerint azonban a csatárokkal sem különösebben elégedett a vezetés, ismét felmerült Ronaldinho leigazolása.

Az AC Milan együttese vasárnap másodszor kapott ki sorozatban a Serie A-ban, és jelenleg csak a 13. helyen áll, két egységre a kiesőzónától. Carlo Ancelotti csapata már az év elején szem elől veszítheti a tabella élén álló városi riválist, az Internazionalét, ha nem tesz valamit. A klub elnöke, Silvio Berlusconi szerint azért bukdácsol a csapata, mert a játékosok túlterheltek. A volt olasz kormányfő ezért azt kérte a trénertől, hogy kevesebb edzést tartson, a futballisták pedig többet aludjanak.

Csatár kell

Sokan egyetértenek az elnökkel, hiszen a keret életkora rendkívülien magas. A rendszeresen szereplő, és nem csak a kispadon ücsörgő játékosok nagy része már bőven 30 év felett van. Az AS Roma elleni, 1-0-ra elveszített hazai bajnokin 31 év volt a milánói kezdőtizenegy átlagéletkora, a becserélt Giuseppe Favalli és Serginho együtt 71 évesek.

A másik nyilvánvaló gond a milánói csapatnál, hogy mindössze három nem ifikori csatár tagja a keretnek. Ronaldo többször sérült mint egészséges, Gilardinónak és Inzaghinak jelenlegi formájában pedig nincsen helye egy ilyen szintű klubnál. A jelek szerint erre a vezetők is kezdenek lassan ráébredni.

A jelöltek

A Gazzetta dello Sport információi szerint Ronaldinho (Barcelona), Didier Drogba (Chelsea) és Karim Benzema (Olyampique Lyon) is a jelöltek között van. A brazil klasszis az utóbbi hetekben hullámvölgybe került, és egyes hírek szerint már nem érzi jól magát a katalánoknál. A tévéközvetítéseket elnézve feltűnő, hogy eltűnt az arcáról az állandó vigyor.

A Chelsea elefántcsontparti sztárja, Didier Drogba a másik kiszemelt. A legveszélyesebb gólvágók között számon tartott csatár, néhány hete azt nyilatkozta, hogy el akarja hagyni a londoniakat, „mostantól már semmi sem állíthat meg”. A klub vezetőinek nyomására egy nappal később már visszakozott, de a jelek szerint Mourinho távozása után ő is otthagyná a Stamford Bridge-et.

A harmadik jelölt a francia bajnoknál profiskodó Karem Benzema. A 19 éves csatárt óriási tehetségnek tartják, amit az idei statisztikái is mutatnak: a fiatal támadó a szezonban már 14 gólnál tart, a bajnokságban, a BL-ben és az Eb-selejtezőkön már egyaránt betalált. Egyes sajtóhírek szerint azonban már megegyezett az Arsenallal, és a szezon végén csatlakozik az Ágyúsokhoz.


Címkék: foci