Alonso és Kovalainen helyet cserél?

A Renault-s Heikki Kovalainen megerősítette, hogy többek között a McLarennel tárgyal a jövő évi szerződtetéséről. Alonso távozására utal az is, hogy a spanyolra nem számítanak a teszteken brit-német istállónál.

A Renault finn újonca, Heikki Kovalainen elismerte, több csapat mellett a McLarennel is tárgyal egy lehetséges jövő évi szerződésről. Kovalainen nyilatkozata megerősíti azokat a korábbi híreket, amelyek szerint a Renault és a McLaren egy csere keretében oldaná meg Fernando Alonso távozását.

A finn pilóta az angol ITV-n viccelődött azzal, hogy a Brazil Nagydíj időmérőjén mutatott teljesítménye miatt talán nem is akarnák őt a wokingiak: “Lehet, hogy azt gondolták, jobb, ha nem foglalkozunk vele. De komolyra fordítva a szót, sok csapattal tárgyaltunk, egyelőre azonban csak annyit mondhatok, hogy a Renault-val év végéig van szerződésem. Meg kell várnunk, hogy mások mit lépnek.”


Kovalainen és Hamilton – jövõre csapattársak lesznek? (vezess.hu)


Ha Alonso idén elhagyja a McLarent, legnagyobb valószínűséggel korábbi csapatához, a Renault-hoz tér vissza. A csapatfőnök, Flavio Briatore épp ezért még mindig nem döntött a két mostani versenyző, Kovalainen és Giancarlo Fisichella sorsáról.

—-Fernando és Kimi pihenőn—-

A McLaren spanyol versenyzője valószínűleg idén már nem ül autóba, a csapat nem számít rá a teszteken. Az új bajnok, Räikkönen saját akaratából nem megy a pálya közelébe.

A versenyidény lezárultával Fernando Alonso hosszú (kényszer)szünetre készülhet. A spanyol El Mundo Deportivo értesülései szerint a kétszeres világbajnoknak fogalma sincs, hogy mikor ül újra autóba.


Alonsót kihagyják a fejlesztésbõl (vezess.hu)


Alonso a következő hetekben tárgyal majd a McLarennel a jövőjét illetően, a csapat azonban nem számol vele a novemberi és decemberi teszteken. A spanyolnak a jövő évi autóról, az MP4-23-ról sem árulnak el sokat, amíg nem tisztázódik, hogy hol folytatja a munkát 2008-ban, tette hozzá a lap.

Míg Alonso a körülmények miatt nem vezet, addig a friss világbajnok, Kimi Räikkönen saját elhatározásából vonul hosszabb pihenőre. Räikkönen a Ferrari hétvégi ünnepsége után hazautazott Finnországba a családjához és barátaihoz.

“Most szabadságra megyek. Egy kicsit lazítok otthon, megpróbálok feltöltődni. Az idényben szinte minden héten vezettem, most itt az ideje, hogy a négy keréken kívül mással is foglalkozzam. Megpróbálom egy kicsit elfelejteni a Forma-1-et, de nem lesz könnyű. Különleges év volt ez számomra, újra beleszerettem a sportba” – mondta a bajnok. “Nem megyek a novemberi tesztekre Barcelonába, de decemberben már lehet, hogy újra a pályán leszek” – tette hozzá.

Címkék: autó-motor