Liverpoolban is megőrizte veretlenségét az Arsenal

Döntetlent hozott az angol labdarúgó-bajnokság 11. fordulójának rangadója a házigazda FC Liverpool és az éllovas Arsenal között. A londoniak ezzel az egy ponttal is visszavették a vezetést a tabellán, a szombaton kiütéses győzelmet arató Manchester Unitedtől.

A rotáció híve a Liverpool kispadján ülő Rafael Benitez, az Ágyúsok ellen a Torres-Voronin-Kuyt triónak kellett volna gondoskodnia a gólokról. Azonban nem ők, hanem a csapatkapitány szerezte meg a vezetést az Anfield Roadon: Gerrard egy irtózatosan nagy szabadrúgásgóllal mattolta Almunia kapust.

A három támadóról viszont nem sok jót lehet elmondani, a legveszélyesebben a cséká játszott. A gól után is maradt fölényben a liverpooli együttes, az Arsenal csak a félidőre közepére rendezte a sorait. Ekkor azonban elkezdtek focizni a Wenger-fiúk. A középpályán Rosicky, Hleb és különösen Fabregas volt elemében, rövidpasszos játékukkal sokszor teljesen összezavarták a hazai csapatot.

Fabregas pontot mentett

A dolognak egy szépséghibája volt: az egyenlítő gól csak nem akart megszületni. Adebayor lövésénél Reina védett remekül, Rosicky emelésénél a spanyol már verve volt, de a gólvonalról Hyypia tisztázott. A Liverpoolnál ebben az időszakban csak egy újabb Gerrard-bombát jegyezhettünk fel, de Almunia ezúttal védett.

A szünetben Torres helyére Crouchot küldte be Benitez, és a langaléta csatár azonnal egy remek lövéssel tesztelte az Arsenal kapusát. Az Ágyúsoknál Fabregas előbb kihagyott egy óriási ziccert, majd a 80. percben Hleb remek passzával kilépett a védők között, és Reina mellett belőtte az egyenlítő találatot. A hajrában a spanyol meg is nyerhette volna a meccset a csapatának, de a lövése a kapufán csattant.

Megint kikapott a Tottenham

Ismét kikapott az edzőváltáson átesett Tottenham Hotspur: a londoni gárda egy 93. percben kapott góllal maradt alul a vendég Blackburn Roversszel szemben. A hazaiaknál vasárnap nevezték ki a Sevillától távozott spanyol Juande Ramost, aki azonban ezúttal még nem ült le a csapat kispadjára. Ez volt az előző két szezonban remekül szerepelt Tottenham hatodik veresége az idényben, négyszer döntetlent ért el és mindössze egyszer tudott győzni.

Premier League, 11. forduló:
FC Liverpool-Arsenal 1-1
Gól:
Gerrard (7.), illetve Fabregas (80.)

Tottenham Hotspur-Blackburn Rovers 1-2
Gól:
Keane (49., 11-esből), illetve McCarthy (60.), Samba (93.)

Derby County-Everton 0-2
Gól:
Arteta (26.), Yakubu (63.)

Bolton Wanderers-Aston Villa 1-1
Gól:
Anelka (22.), illetve Young (57.)

Szombati meccsek:
Portsmouth-West Ham United 0-0
Birmingham City-Wigan Athletic 3-2
Chelsea-Manchester City 6-0
Manchester United-Middlesbrough 4-1
Reading-Newcastle United 2-1 (0-0)
Sunderland-Fulham 1-1

Címkék: foci