Bundesliga: lefocizták a Bayernt

A hazai pontvadászatban a várakozásoknak megfelelően menetelő bajor sztárcsapat pontokat vesztett a szebb napokat látott Borussia Dortmund otthonában. A Bayern csak a szerencséjének köszönheti, hogy nem kapott méretes zakót.

A tabellán elfoglalt helyük alapján (Bayern 1., Dortmund 13.) a két együttes összecsapása simának ígérkezett, de a hazaiak alaposan meglepték a sérült Franck Ribéry és Oliver Kahn nélkül felálló bajorokat. A francia középpályás hiánya különösen rányomta a bélyegét a Bayern játékára, hiányzott a váratlan ötlet a támadásaikban. A szezon végén visszavonuló Kahnt pótló Rensingre nem lehetett panasz: a cserekapus szenzációsan védett, neki köszönhető, hogy a csapata nem kapott gólt.

Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, a Borussia hajtós, agresszív játékkal állta a sarat, de a két Bayern-kapufa mellett semmi más nem történt. A fordulás után még annyi se – a bajorok részéről.

A hazai csapat játékosai főleg az első 20 percben akkor gyalogoltak át a milliós Bayern-védelmen, amikor csak akartak. Gyors egymásutánban négy százszázalékos helyzete volt a hazaiaknak, de Petric, Blaszczykowski, Buckley és Valdez sem volt képes bevenni Rensing kapuját.

A meccs hajrájára elkészültek az erejükkel az őrült tempót diktáló dortmundiak. Egyre kevesebbszer kerültek helyzetbe, de a játékot még így is ők irányították. A bajorok az utolsó percekre beletörődtek a döntetlenbe, Schweinsteiger annyira unatkozott, hogy időhúzásért kapott sárga lapot.

Az iksszel is megőrizte az első helyét a Bayern a tabellán. Négypontos az előnye a Hamburggal szemben, amely a másik vasárnapi meccsen Duisburgban győzött.

Bundesliga, 11. forduló:
Borussia Dortmund-Bayern München 0-0

MSV Duisburg-Hamburger SV 0-1
Gól:
Kompany (37.)

Pénteki meccs:
Eintracht Frankfurt-Hannover 96 0-0

Szombati meccsek:
VfB Stuttgart-Bayer Leverkusen 1-0
Schalke 04-Werder Bremen 1-1
Hertha BSC-VfL Bochum 2-0
Arminia Bielefeld-Energie Cottbus 1-1
VfL Wolfbsurg-1. FC Nürnberg 3-1
Hansa Rostock-Karlsruhe 0-0

Címkék: foci