Marcello Lippi: visszatérek!

Az olasz labdarúgó-válogatottat 2006-ban világbajnoki címig repítő Marcello Lippi jelezte, kész a visszatérésre, de biztosan nem lesz bajnokságban botladozó AC Milan vezetőedzője.

Kapcsolódó linkek


olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

Az ősz hajú mester a tavaly nyáron kivívott világbajnoki győzelmet követően mondott le posztjáról, és vonult pihenőre. Mostanra azonban megunta a semmittevést, és jelezte, szívesen visszatérne, újra munkára, tettre kész. „Egyelőre nincs kapcsolatom egyetlen klubbal sem, egyszerűen csak úgy érzem, újra dolgozni akarok” – nyilatkozta a tréner.

Marcello Lippi egyúttal tisztázta, hogy nem az AC Milan lesz a következő munkaadója. Az olasz lapokban ugyanis olyan hírek keringenek, hogy a Serie A-ban gyengélkedő – jelenleg csak a 11. helyen álló – AC Milannál Carlo Ancelottit váthatja. „Ez nem igaz. A milánói csapatnak már van egy remek edzője, aki egyben egy fantasztikus ember is” – reagált röviden az ezzel kapcsolatos pletykákra Lippi.

Az 59 éves szakvezető eredményeit elnézve, biztosan állítható, hogy nem lesz nehéz csapatot találnia. A válogatottal vb-aranyat szerző Lippi edzőként ötszörös olasz bajnok (a 2006-os elsőségét később törölték), egyszeres kupa-, négyszeres olasz Szuperkupa-győztes, s nyert Bajnokok Ligáját, európai Szuperkupát, valamint Világkupát is.

Címkék: foci