UEFA-kupa: indul a csoportkör

Magyar csapat már nem, ugyanakkor négy magyar játékos érdekelt lehet a csütörtökön startoló csoportküzdelmek során az UEFA-kupában. A mai meccsdömpingből kiemelkedik a végső sikerre leginkább esélyes Bayern München belgrádi vendégjétéka, illetve a Villarreal és a Fiorentina találkozója.

Kapcsolódó linkek


foci.lap.hu
sport.lap.hu

A bevezető kicsit sántít, hiszen az első fordulóban a négyből két honfitársunk is pihen, miután az osztrák Austria Wien (Sáfár Szabolcs) és az orosz Szaprtak Moszkva (Dudás Ádám) is szabadnaposként kezd.

Juhász Roland csapata, a belga Anderlecht már aktív részese lesz a nyitó körnek, az izraeli Hapoel Tel-Avivot fogadja, míg a feltehetően Tőzsér Dániellel felálló görög AEK Athén a BL-selejtezőben a DVSC-t búcsúztató svéd Elfsborg otthonában vendégszerepel.


A Bayern tartalékosan áll fel Belgrádban (AP)


A sorozat legnagyobb favoritjának kikiáltott német Bayern Belgrádba, a Crvena zvezda otthonában vendégszerepel (F csoport). A bajorok tartalékos csapattal készülnek a szerbiai megmérettetésre: a beteg Luca Toni és a térdsérüléssel bajlódó Franck Ribery biztosan kihagyja a csütörtöki találkozót, ráadásul Martin Demichelis (influenza) és Daniel van Buyten (combsérülés) sem teljesen egészséges.

Szintén érdekes ütközetnek ígérkezik a C csoportban a Villarreal és Fiorentina mérkőzése. A „sárga tengeralattjáró” a hétvégén a Barcelonát süllyesztette el, jelenleg a második helyen áll a spanyol bajnokságban, s komoly terveket dédelget az UEFA-kupát illetően is. A Fiorentina nemkülönben. A firenzeiek a harmadikok a Serie A-ban, ráadásul a bajnokságban és az európai porondon is veretlenek.


A Fiorentina a Villarreal vendége lesz (AP)


Ezzel szemben az UEFA-kupa első győztese, az angol Tottenham nem a legjobb előjelekkel készül a csütörtök estére. Martin Jol gyengélkedő csapata, amely a spanyol Getafét fogadja a White Hart Lane-en, hét meccse nyeretlen a Premier League-ben, az európai fronton már valamivel jobb, egy győzelem, egy döntetlen a mérlege.

A Budapest Honvédot búcsúztató, a főpróbán a bajnok Stuttgatot kiütő, 4-1-re legyőző Hamburger SV a Brann Bergen vendége lesz (D csoport). A norvégok jó hangulatban várják a meccset, hiszen negyvennégy év elteltével újra megszerezték bajnoki címet, miután két fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tettek szert.

UEFA Kupa-csoportkör, 1. forduló:
A csoport:

Zenit (orosz)-AZ Alkmaar (holland), 17:30
Everton (angol)-Larissza (görög), 21:00
Szabadnapos: Nürnberg (német)

B csoport:
Panathinaikosz (görög)-Aberdeen (skót), 18:00
Lokomotiv Moszkva (orosz)-Atlético (spanyol), 18:45
Szabadnapos: Köbenhavn (német)

C csoport:
Elfsborg (svéd)-AEK Athén (görög) 20:00
Villarreal (spanyol)-Fiorentina (olasz) 20:45
Szabadnapos: Mlada Boleslav (cseh)

D csoport:
Brann Bergen (norvég)-Hamburger SV (német), 19:00
FC Basel (svájci)-Rennes (francia), 20:45
Szabadnapos: Dinamo Zagreb (horvát)

E csoport:
Sparta Praha (cseh)-Zürich (svájci), 18:45
Leverkusen (német)-Toulouse (francia), 19:00
Szabadnapos: Szpartak Moszkva (orosz)

F csoport:
Bolton (angol)-Braga (portugál), 21:00
Crvena zvezda (szerb)-Bayern München (német), 21:15
Szabadnapos: Arisz Szaloniki (görög)

G csoport:
Tottenham (angol)-Getafe (spanyol), 20:45
Anderlecht (belga)-Hapoel Tel-Aviv (izraeli), 20:45
Szabadnapos: Aalborg (dán)

H csoport:
Helsingborg (svéd)-Panioniosz (görög), 18:00
Bordeaux (francia)-Galatasaray (török), 19:00
Szabadnapos: Austria Wien (osztrák)

Címkék: foci