Tovább szórja a pénzt a Manchester City

A kisebbik manchesteri labdarúgó-egyesület az idei szezonban felnőtt a nagy testvérhez, és ez nagyrészt annak köszönhető, hogy az új tulajdonos érkezésével súlyos milliókért erősített a nyáron a csapat. A City trénere nemrég bejelentette, hogy télen is folytatják a költekezést.

Az idei nyári átigazolási szezon egyik legaktívabb klubja Angliában a Manchester City volt. Az egykori thaiföldi kormányfő, Thaksin Shinawatra néhány hónapja megvásárolta a klubot, és a szintén nyáron érkezett Sven-Göran Eriksson komoly összeget kapott a keret megerősítésére.

Az angol válogatott kispadján is megforduló svéd szakember rögtön munkához is látott, és összesen 25 millió angol fontért játékosokat vásárolt. Erikssonnak jó a szeme, a leigazolt futballisták jól beilleszkedtek, és a csapat is remekül szerepel. A City ötven éve nem rajtolt ilyen jól a bajnokságban, többek között a Unitedot is elverte hazai pályán.

A remek forma a tréner mellett elsősorban a brazil Elano érdeme. A selecaóban is rendszeresen szereplő 26 éves középpályásért 8 milliót kellett fizetnie a klubnak, de a Sahtar Donyeckből érkező brazil már bebizonyította, hogy minden egyes pennyt megér.




A svéd szakember egy nemrég készült interjúban elmondta, hogy a csapat a téli átigazolási időszakban tovább erősít. „A vezetők már biztosítottak arról, hogy januárban ismét komoly összeget szánnak erre a célra. Hogy pontosan mennyit, azt még nem tudom, ezért nem is akarok arról beszélni, hogy kiket szeretnék leigazolni” – nyilatkozta a Manchester Evening Newsnak Eriksson.

“Körültekintően kell majd eljárnunk, mert nem átlagos képességű futballistákat akarunk leszerződtetni. A célunk természetesen az, hogy a négy nagy csapattal versenyben legyünk, ehhez pedig további világklasszisokra van szükségünk” – tette hozzá a svéd edző.

Címkék: foci