Rossz gombot nyomott Hamilton

Lewis Hamilton magának köszönheti, hogy elbukta a világbajnokságot a Brazil Nagydíjon. A brit újonc egy igazi amatőr hiba miatt esett hátra.

A szezonzáró verseny legnagyobb – és döntő – fordulata volt, amikor a nyolcadik körben Hamilton autója rejtélyes módon lelassult, és a brit újonc a 18. helyre csúszott vissza. Bár az autó fél kör múltán már újra teljes lendülettel haladt, a bajnoki esélyek elúsztak. A futamot követően a McLaren egy megmagyarázhatatlan sebességváltó problémával indokolta a bukást.


Tagadják a csodagyerek hibáját (vezess.hu)


Nem kellett azonban sok idő, hogy kiderüljön Hamilton hibázott. Állítólag maga a brit versenyző is elismerte, hogy magának köszönhette a történteket.

“Az ujjam véletlenül a rossz gombra csúszott a kormányon, megnyomtam a startgombot. Az autó alapjáratra állt, újra kellett indítanom a rendszert” – mondta Hamilton a kanadai La Presse szerint.

A McLarennél – ahogy annyi mindent idén – ezt az ügyet is rossz kommunikációval próbálják kezelni, a csapat továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy nem a versenyző hibázott: “Lewis nem nyomott meg rossz gombot. Ahogy Ron Dennis is mondta, a sebességváltó hibája miatt került üresbe az autó egy időre. Egyértelműen nem Lewis hibája volt” – cáfolt a csapat szóvivője.

Címkék: autó-motor