Ketten pályáztak az FTC ingatlanjaira

Két pályázat érkezett az FTC hat plusz két hektáros Üllői úti ingatlan-együttesének értékesítésére, amelyet immár negyedszer írt ki a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI).

Zelles Sándor, a KVI vezérigazgatója jelezte: az ajánlatok értékelését megkezdték. A 100 % Fradi című hetilap értesülései szerint egy brit és egy belga cég pályázott, eredményt várhatóan két héten belül hirdetnek.

Az elnök örül a versenyhelyzetnek

Rieb György, az FTC elnöke így reagált a 100%Fradinak a hírre. „Gondolom, nem kell ecsetelnem, hogy sokkal jobb kedvem van, mint szeptember 17-én volt. Jelen pillanatban várakozó állásponton vagyunk, várjuk a kiértékelést, illetve azt, hogy tájékoztassanak arról, nekünk mikor kell bekapcsolódni az egyeztetésekbe. Nagyon örülök, hogy az angolok végül pályáztak, de annak is, hogy egy új érdeklődő, a belgák is feltűntek. Így versenyhelyzet alakulhat ki, ami egyébként egy normális állapot ilyen helyzetben.”


Elkel a Fradi-pálya? (MTI)


Az elnök hozzátette, hogy nem kötelezték el magukat az angolok mellett. „Nagyon szimpatikus volt, amilyen jövőképet felfestettek, ha a belgák is hasonlóan gondolkodnak, abból mi csak profitálhatunk. A cél az, hogy minél több pénz fusson be a Ferencváros számlájára, illetve, hogy még idén megoldódjon a Fradi helyzete, ami szerintem hamarosan meg is történik.”

Feltételek

A pályázat kiírása szerint az ingatlanok limitára 4,16 milliárd forint, a pályázónak ezen felül vállalnia kell, hogy a meglévő stadiont két éven belül felújítja legalább 1,2 milliárd forint plusz áfa bekerülési értéken úgy, hogy az FTC tulajdonában lévő FTC Labdarúgó Zrt. összesen mintegy 20 millió forint névértékű részvénycsomagját legalább 800 millió forintért megvásárolja. Továbbá azt is vállalnia kell, hogy az FTC létesítményhasználati jog megváltásáért legalább 1,5 milliárd forint plusz áfát fizet a Ferencvárosi Torna Club részére.

A szerződésben az ajánlattevőnek biztosítania kell 25 éves határozott időtartamra az FTC számára a stadion használatának lehetőségét, valamint a Ferencvárosi Rorna Club ügyvezetése és szakosztályai számára szükséges, legalább “C” kategóriájú irodákat. A használati jog ellenértéke az FTC szakosztályai által a stadionban rendezett sportesemények nettó jegyár-bevételének 25 százaléka.

Háromszor nem sikerült

Az ingatlanokra először 2005 novemberben írtak ki nyílt pályázatot, ez azonban eredménytelennek bizonyult, mert a jelentkező TDZ Kft. nem tudta teljesíteni a pályázati kiírásban szereplő feltételeket.

A következő pályázatra egyetlen cég, a spanyol Torre Rioja Madrid SA jelentkezett, amelyet a pályázati eljárásban a HI Grupo Kft. képviselt. A KVI döntése szerint érvényes, de eredménytelen volt a második pályázat. A harmadik kiírásra senki sem adott be ajánlatot.

Címkék: foci