Schumi is gratulált Räikkönennek

A tavaly visszavonult hétszeres vb-győztes német Michael Schumacher is üdvözölte utódja, Kimi Räikkönen világbajnoki sikerét. Amióta Schumi nem versenyez, csak lelkesen szurkol, kevesebben nézik az F1-es közvetítéseket Németországban.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu


„Milyen hihetetlen finálé, micsoda elképesztő befejezés!” – jegyezte meg saját honlapján Schumacher, arra reagálva, hogy a finn Kimi Räikkönen hétpontos hátrányból fordított az utolsó futamon, s szerezte meg a világbajnoki címet a McLaren pilótái, Lewis Hamilton és Fernando Alonso előtt. Schumacher Brazil Nagydíjat otthonról, a tévéből figyelte, de már bánja, hogy nem utazott el Interlagosba.

„Boldog voltam, amikor láttam Kimit és Felipét átérni a célvonalon! Mindig mondtam, nem szabad feladni, amíg egy kis esély is van. Gratulálok Kiminek és a többieknek is, ez fantasztikus teljesítmény volt!” – idézte a hétszeres vb-győztes szavait a vezess.hu.

Michael Schumacher nagyon szurkolt a Ferrarinak (MTI/EPA)

Miután Schumacher csak szurkol, visszaesett az F1-es közvetítések nézettsége Németországban. Az MTI híre szerint huszonhárom százalékkal kevesebb néző követte nyomon a német RTL televízióban a Forma-1-es világbajnoki futamokokat, mint egy évvel korábban, 2006-ban, a csatorna vezetői mégis elégedettek a nézettségi adatokkal. „Schumacher visszavonulása után számítottunk rá, hogy átmeneti visszaesés következik be, őszintén szólva, mi még ennél is kevesebb nézőre számítottunk” – mondta Manfred Loppe, az RTL sportszerkesztőségének vezetője. A csatornán átlagosan 1,7 millióval kevesebben, 5,9 millióan látták idén a Forma-1-es közvetítéseket.

Címkék: autó-motor